Nieuwe Joker van 'The Batman' krijgt een wel erg tragisch achtergrondverhaal

Nieuwe Joker van 'The Batman' krijgt een wel erg tragisch achtergrondverhaal

Matt Reeves heeft 't al helemaal uitgedacht.

Aan het einde van Matt Reeves' The Batman verscheen weer een nieuwe versie van de iconische DC-schurk Joker. Hij werd gespeeld door Barry Keoghan.

De nieuwe Joker was bijna niet te zien en al slechts korte tijd te horen in The Batman. We horen hem praten met de Riddler vanuit zijn cel in Arkham. Vorige week kregen we ook nog een video van Warner Bros., van een verwijderde scènes die een veel betere blik gaf op de nieuwe Joker en diens relatie met Robert Pattinsons Batman.

The Batmans Joker
Deze nieuwe versie van de Joker blijkt al vanaf zijn geboorte fysieke problemen te hebben. Het gaat dus niet alleen om problemen als gevolg van chemische stoffen of een litteken als gevolg van een mesaanval. Reeves:

"Het is als de Phantom of the Opera. Hij heeft een ziekte waardoor hij niet kan stoppen te lachen en het is gruwelijk. Zijn gezicht is bijna de hele tijd grotendeels bedekt," begon Reeves.

"Dit gaat niet om een versie waarin hij in een vat met chemicaliën valt of zijn gezicht misvormd is, of wat [Christopher] Nolan deed, waarbij er wat mysterie zit achter de vraag waar zijn littekens vandaan komen. Wat nou als deze man al vanaf zijn geboorte een ziekte had en vervloekt was? Hij had een glimlach waar mensen naar staarden, die grotesk en angstaanjagend was. Zelfs als kind keken mensen al verschrikt naar hem en zijn reactie was dan om te zeggen: 'Okay, so a joke was played on me'. En dat was zijn nihilistische manier van naar de wereld kijken."

NieuwsFilm

meest populair