Carrièremissers: Sylvester Stallone als Axel Foley in 'Beverly Hills Cop'

Carrièremissers: Sylvester Stallone als Axel Foley in 'Beverly Hills Cop'

Bijna was daar niet de doorbraak van Eddie Murphy...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het (weer) de beurt aan Sylvester Stallone.

Dit is een van de bekendere filmfeitjes, maar we misten hem nog in onze rubriek. De komische actiecomedy Beverly Hills Cop uit 1984, met Eddie Murphy als de snelpratende en grofgebekte agent Axel Foley uit Detroit, zette hem definitief op de kaart als Hollywoodster (nadat hij al enorme successen boekte als stand-up comedian).

De zoektocht naar de juiste naam om het personage vorm te geven was echter niet gemakkelijk en lange tijd was Stallone al contractueel aan het project verbonden wegens zijn populariteit in de Rocky- en Rambo-films.

Hele andere richting
Als ervaren schrijver had Sly alleen meer dan slechts een paar script-aanpassingen in gedachten. Hij wilde zoveel mogelijk van de humor schrappen en de film veranderen naar een serieus gewelddadig bloedbad.

Ook opperde hij om de naam van Axel Foley te veranderen naar Axel Cobretti, wat later alsnog gebeurde in Cobra (1986). Dit zorgde voor zo'n overschrijding van het budget, dat Stallone twee weken voor de opnames werd ontslagen en Murphy (gelukkig!) werd aangetrokken.

NieuwsFilm

meest populair