'Fantastic Beasts 3' stormt af op dramatische start

'Fantastic Beasts 3' stormt af op dramatische start

De box office-start ziet er vooraf niet zo goed uit.

Zou Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore het einde kunnen betekenen van de reeks? De ontvangst is net als bij deel twee niet echt hel goed met op dit moment 61% procent op Rotten Tomatoes. Ook de belangrijkere box office-voorspellingen zijn niet goed te noemen.

Waar de eerdere delen Fantastic Beasts and Where to Find Them uit 2016 en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit 2018 nog startten met respectievelijk $120 en $115 miljoen, kijkt deel drie nu naar een debuut van ten minste $50 miljoen. En het gaat over de opbrengt buiten de States. Dit meldt Deadline.

Magere aftrap voor The Secrets of Dumbledore
De problemen rond het tweede deel en het vertrek van Johhny Depp hebben de franchise geen goed gedaan en de wereldwijd nog altijd aanwezige coronacrisis zal ook impact hebben.

Een andere verandering is dat deel drie niet tijdens kerst verschijnt, zoals de eerdere films in de reeks dat wel deden. Duidelijk is in ieder geval dat The Secrets of Dumbledore het financieel zwaar lijkt te gaan krijgen.

In Nederland en vele andere landen draait The Secrets of Dumbledore ondertussen en in de States verschijnt de film volgende week. Where to Find Them haalde uiteindelijk $814 miljoen op en The Crimes of Grindelwald eindigde op $655 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair