Schrijver legt uit waarom 'Fantastic Four' uit 2015 keihard flopte

Schrijver legt uit waarom 'Fantastic Four' uit 2015 keihard flopte

Andere plannen.

Superheldenfilms zijn de laatste 15 jaar gigantisch in, maar dat betekent niet dat elke film een succes is. Zo ook bijvoorbeeld de Fantastic Four-versie van 2015. De schrijver van het project laat zich nu, voor de eerste keer, uit over de teleurstellende blockbuster.

Hoewel de film vol zit met grote sterren, zoals o.a. Michael B. Jordan, Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell en Toby Kebbell, wist de film van regisseur Josh Trank niet te overtuigen. Het script was van schrijver Jeremy Slater, die nu zegt waarom de film het niet goed deed.

Mislukking
Fantastic Four had niet alleen te maken met negatieve recensies, ook de box-office resultaten waren rampzalig. Zo bracht de film slechts 168 miljoen dollar op, tegenover een budget van 150 miljoen dollar. Vanwege deze mislukking werd het vervolg snel geannuleerd en keerden de rechten terug naar Marvel.

Zij werken wel alweer aan een reboot. De nieuwe Fantastic Four zal zich in het MCU afspelen en zal geregisseerd worden door Jon Watts, o.a. bekend van Spider-Man: No Way Home. Toch vindt Slater het jammer dat de 2015-versie niks is geworden.

Meningsverschil
Slater weet wel hoe dit komt. De schrijver is op dit moment zijn nieuwste project, Moon Knight, flink aan het promoten, en had het toen over de gefaalde blockbuster. Volgens hem ging het voornamelijk om een meningsverschil van toon met regisseur Trank.

Zo zei Slater in een tweet: "De meeste problemen kwamen gewoon voort uit het feit dat ik van 'Fantastic Four' een MCU-film wilde maken, maar dat zag de regisseur niet zitten." Bekijk het volledige bericht hieronder.



Moeilijk
Trank schijnt wel een moeilijke filmmaker zijn om mee te werken. Niet alleen wist hij het niet echt geweldig te doen met Fantastic Four, zijn laatste film, Capone, uit 2020 met Tom Hardy, werd ook erg matig onthaald.

Heel even leek het er wel op dat hij een Star Wars-film mocht maken, maar hier kwam het niet van. Hij liet zelf weten opgestapt te zijn, terwijl Lucasfilm juist zegt dat hij te lastig was om mee te werken en hierdoor werd weggestuurd. In recente jaren heeft Trank ook meerdere malen hard uitgehaald naar Marvel.

NieuwsFilm

meest populair