'Morbius' kan opgelucht ademhalen na positieve box-officevoorspellingen

'Morbius' kan opgelucht ademhalen na positieve box-officevoorspellingen

Maar die moeten dan wel uitkomen...

De recensies voor Morbius, Sony's nieuwste inzending in hun eigen half onafhankelijke Spider-Verse, waren gisteren unaniem negatief.

De vroege box-office prognoses voor de vampier van Jared Leto zijn echter solide en bieden een sprankje hoop voor de release vandaag.

Volgens Variety zal Morbius in de eerste vier dagen tussen de $40 en $50 miljoen dollar gaan ophalen, wat al een behoorlijke sprong zou zijn om het budget van $75 miljoen dollar terug te verdienen. Hoewel er natuurlijk in de nasleep van alle Covid-19 vertragingen wel extra kosten zijn uitgegeven.

Afwachtend en voorzichtig
Sony zelf voorspelt een meer bescheiden openingsweekend van $33 miljoen dollar en dat kan problemen opleveren voor hun toekomstplannen.

Ter vergelijking: Birds of Prey uit 2020 (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) opende eveneens op $33 miljoen dollar, maar verdiende in totaal slechts $201 miljoen dollar tijdens diens totale run. Dat DCEU-project had wel een iets hoger budget, namelijk tussen de $85 en $100 miljoen dollar.

Morbius draait vanaf 21 april bij ons in de bioscopen. Heb jij haast om hem te zien?

NieuwsFilm

meest populair