De twee laatste 'Avengers'-films kostten meer dan gedacht

De twee laatste 'Avengers'-films kostten meer dan gedacht

Joe Russo onthult het budget.

Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame waren de culminatie van veel films en het einde van de Infinity Saga. Zo bezien is het niet vreemd dat de twee films een hele smak geld kostten. Meer nog dan gedacht.

Tijdens het Sands International Film Festival in St. Andrew onthulde regisseur Joe Russo dat de twee films allebei meer dan 500 miljoen dollar gekost hebben.

Enorm budget
"Ik weet niet of deze cijfers ooit accuraat bericht zijn, maar in het geval van Avengers: Endgame of Infinity War, kostten beide films meer dan 500 miljoen dollar. Dus dat is een ongelofelijk geldbedrag dat aan de films besteed wordt," bevestigde Russo tijdens het festival.

"En je hebt een verantwoordelijkheid, om op de een of andere manier iets terug te leveren voor de investering van de mensen die je het geld gegeven hebben."

Dat is wel gelukt, want Avengers: Infinity War bracht uiteindelijk 2 miljard dollar op aan de wereldwijde box office. Avengers: Endgame bleek goed voor maar liefst 2,7 miljard dollar.

Gezamenlijk verdiende Marvel Studios dus voor de 1 miljard dollar aan productiebudget een kleine 4,7 miljard dollar. Natuurlijk zijn er wel meer kosten gemaakt dan alleen de productie; denk ook maar aan de marketing en distributie.

NieuwsFilm

meest populair