Krijgt 'Fantastic Beasts 3' ook zo'n bizar lange speelduur?

Krijgt 'Fantastic Beasts 3' ook zo'n bizar lange speelduur?

Grote blockbusters duren steeds langer.

Met bijna exact drie uur duurde Avengers: Endgame uit 2019 lang en ook het recent verschenen The Batman is met 2,5 uur een lange zit. En zo lijken er steeds meer blockbusters een forse speelduur te krijgen. Geldt dat nu ook voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore?

De speelduur van de derde Fantastic Beasts-film is volgens de British Board of Film Classification maar liefst 142 minuten. En dat is weer zo'n tien minuten langer dan de voorganger. De film duurt dus ook bijna 2,5 uur.

De vorige films Fantastic Beasts and Where to Find Them uit 2016 en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit 2018 duurden respectievelijk 133 en 134 minuten.

Fantastic Beasts is de zaagmans
De derde film in de reeks, opnieuw geregisseerd door David Yates, vormt het middendeel van de pentalogy. Niet iedereen is overtuigd dat die reeks ook afgerond gaat worden. Het tweede deel lag al onder vuur en haalde beduidend minder miljoenen op aan de wereldwijde box office.

In Nederland gaat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore op woensdag 6 april in première. Hieronder twee posters waarop de verschillende personages verenigd zijn.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair