Dit zijn de 10 beste en niet te missen Amazon Prime Original films

Na Netflix krijgt op Amazon Prime zijn top 10.

Twee dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal, dat ging over de beste 10 original films van Netflix (volgens Reddit-gebruikers dan). Nu is er ook zo'n soortgelijk lijstje verschenen van een andere grote streamgigant, namelijk Amazon Prime. De top 10 is hieronder te zien!

10: Paterson
Adam Driver wist niet alleen hoge ogen te gooien in de Netflix-film Marriage Story, de geliefde acteur was ook te zien in Paterson. Hierin speelt Driver de bescheiden buschauffeur Paterson, die in zijn vrije tijd gedichten schrijft en ongelofelijk veel talent blijkt te hebben. Hij heeft dit zelf echter helemaal niet door, maar zijn vrouw (Golshifteh Farahani) gelooft wel volledig in hem en wil hem helpen.

9: The Report
Opnieuw een film met Driver. In de thriller (voor een groot deel gebaseerd op waargebeurde verhalen) kruipt de acteur in de huid van Daniel J. Jones, een idealistische kerel die van zijn baas senator Dianne Feinstein de opdracht krijgt om een onderzoek naar de nasleep van 11 september 2001in te stellen. De dingen die hij dan ontdekt zijn ondenkbaar genoeg verborgen gehouden voor het Amerikaans publiek. De rest van de cast mag er ook zijn, aangezien andere belangrijke rollen worden ingevuld door o.a. Annette Bening en Jon Hamm.

8: The Handmaiden
Regisseur Chan-Wook Park brengt helaas niet zo heel vaak films uit, maar dat mag hij zeker wel vaker doen. De filmmaker wist hoge ogen te gooien met Oldboy, maar sommige mensen vinden zijn laatste film, The Handmaiden, zelfs nog beter! In de romantische thriller wordt een vrouw ingehuurd als dienstmeisje voor een rijke Japanse erfgename. In het geheim raakt ze verwikkeld in een plan om de erfgename te bestelen.

7: The Big Sick
De bekende komedie met Kumail Nanjiani gaat over een komiek die op het punt staat om door te breken. De van oorsprong Pakistaanse grappenmaker vertelt in het autobiografische 'feelgooddrama' zijn levensverhaal, met her en der wat kleine aanpassingen. Hij speelt dan ook zichzelf. Kumail heeft een club hechte vrienden om zich heen met wie hij niet alleen samenwoont maar ook optreedt. Na afloop van een show heeft hij altijd wel aanspraak in de kroeg. En zo ontmoet hij de ontwapenende Emily, waardoor zijn leven verandert.

6: Uncle Frank
Misschien een van de minder bekende films in het lijstje, maar Uncle Frank staat toch op een hele mooie zesde plek. Het verhaal speelt zich af in 1973, wanneer Frank Bledsoe en zijn 18-jarige nichtje Beth op een roadtrip van Manhattan naar Creekville, South Carolina gaan voor de begrafenis van het familiehoofd. Op het laatste moment worden ze echter geheel onverwacht vergezeld door de geliefde van Frank, Walid, waardoor de reis heel wat anders verloopt.

5: The Lost City of Z
In de film van James Gray volgen we de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal echter afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt. Met hoofdrollen voor acteurs als Charlie Hunnam, Robert Pattinson en Tom Holland wist de film het goed te doen.

4: Cold War
Deze film kwam uit in 2018 en werd ijzersterk onthaald. Het perfecte liefdesverhaal volgt twee geliefden die niet zonder, maar eigenlijk ook niet met elkaar kunnen. De film duurt nog geen anderhalf uur, maar het is zeker eentje die 'niet te missen' is. Op FilmTotaal zelf kreeg Cold War dan ook maar liefst de maximum 5/5 sterren review, die hier te lezen is.

3: You Were Never Really Here
Een Joaquin Phoenix-film is eigenlijk altijd wel iets om naar uit te kijken. In de film speelt de met een Oscar bekroonde acteur de getraumatisseerde oorlogsveteraan Joe, die een vermist tienermeisje moet redden uit de handen van een groep perverselingen te redden. Dit gaat echter veel verder dan verwacht, en Joe besluit een heel netwerk van mannen in belangrijke posities bloot te leggen.

2: Manchester By The Sea
In Manchester By The Sea schittert Casey Affleck als een loodgieter uit Boston, die terugkeert naar zijn woonplaats nadat hij te horen krijgt dat zijn broer is overleden. Hierdoor krijgt hij de zorg over zijn 16-jarige neefje en wordt hij door een tragedie uit het verleden achtervolgd. Casey is misschien altijd de 'minder bekende' van de twee Affleck-broers geweest, maar in de film zet hij een geweldige prestatie neer. Het drama werd ijzersterk onthaald en Casey Affleck mocht zelfs een Oscar voor beste acteur mee naar huis nemen.

1: Beautiful Boy
Timothée Chalamet stond met The King al in de top 10 Netflix-lijst, maar hier staat hij zelfs bovenaan. In Beautiful Boy, van de Belgische Felix van Groeningen, speelt de geliefde acteur de jonge Nic, zoon van David Sheff (Steve Carell). Zij maken deel uit van een familie die al jaren te maken heeft met verslaving en ze hebben dagelijks te maken met thema's als overleven, terugslag en herstel.

Zijn jullie het eens met deze top 10?

NieuwsFilm

meest populair