Dit zijn de 10 beste en niet te missen Netflix Original films

Duizenden Reddit gebruikers vinden deze films het beste wat de streaminggigant te bieden heeft.

Reddit is een wereldberoemde Amerikaanse sociale nieuwswebsite, waar mensen het over van alles en nog wat kunnen hebben. Vaak wordt er ook gesproken over films, en op Reddit is er nu een top 10 lijst samengesteld van de beste Netflix-films.

Hoewel de streaminggigant niet altijd even goede eigen films en series uitbrengt, zitten er af en toe ook wel een paar sterke projecten tussen. Als het aan de Reddit-gebruikers ligt, ziet de top 10 er zo uit.

10: Okja
Voordat regisseur Bong Joon-Ho Oscargeschiedenis schreef met Parasite, wist hij ook al hoge ogen te gooien met Okja. De film volgt een jong meisje, Mija, dat voor een gigantisch dier met de naam Okja zorgt. Wanneer een machtige multinational Okja ontvoert, zet zij alles op alles om haar beste vriend terug te vinden. De film met o.a. Tilda Swinton, Paul Dano en Jake Gyllenhaal werd sterk onthaald.

9: The Meyerowitz Story
Je zou denken dat filmmaker Noah Baumbach wel in deze lijst zou komen te staan met Marriage Story, maar het is toch The Meyerowitz Story die de voorkeur krijgt op Reddit. Heel erg gek is dit misschien niet. Het verhaal volgt een vervreemd gezin dat bij elkaar komt in New York voor een evenement waarbij de artistieke prestaties van hun vader gevierd worden. Vorig jaar werd de film nog op FilmTotaal 'uitgeroepen' als de beste film van Adam Sandler.

8: Beasts of No Nation
In 2015 maakte Cary Fukunaga, o.a. bekend van het weergaloze eerste True Detective-seizoen, de keiharde oorlogsfilm Beasts of No Nation voor Netflix. We zien de oorlog door de ogen van Agu, een jongen die gedwongen wordt om zich bij een groep militanten te voegen, in een West-Afrikaans land. Agu vreest voor zijn commandant en veel van zijn handlangers en ziet zijn jeugd aan zich voorbij gaan in een land dat wordt verscheurd door oorlog. Idris Elba zet in deze film ook een van zijn allerbeste rollen neer in dit aangrijpende verhaal over kindsoldaten.

7: Dolemite Is My Name
Eddie Murphy was een grote ster in Hollywood, maar verdween enigszins totdat hij weer terugkeerde in Dolemite Is My Name. De acteur schittert als Rudy Ray Moore, een komiek die vooral bekend stond voor zijn ranzige stand-up shows voor volwassenen, waarin de eerste vormen van rap een grote rol speelden. Moore kreeg hierdoor dan ook de bijnaam Godfather of Rap.

6: 6 Underground
Misschien enigszins verbazingwekkend dat deze film zo hoog op het lijstje staat, maar met regisseur Michael Bay en grote namen als Ryan Reynolds, Mélanie Laurent en Dave Franco wist de stevige actiefilm het toch nog goed te doen.

5: Gerald's Game
Een film gebaseerd op een van de vele beroemde boeken van Stephen King. In Gerald's Game speelt een koppel een 'spannend spelletje' en wordt de vrouw vastgebonden aan het bed. Ze doodt echter per ongeluk haar echtgenoot en realiseert zich dat ze niet weg kan en heeft weinig hoop op redding. Op een gegeven moment nemen de stemmen in haar hoofd over... De horrorfilm werd sterk onthaald en staat dan ook op een mooie vijfde plek.

4: The King
Timothée Chalamet weet sinds enkele jaren de ene na de andere grote rol te bemachtigen. In The King speelt de acteur de jonge Hal, die plotsklaps, tegen zijn wil in, tot King Henry V wordt gekroond wanneer zijn vader overlijdt. In een keer moet hij het leven omarmen waaraan hij altijd heeft proberen te ontsnappen en moet de jonge koning zien te overleven in de gevaarlijke paleispolitiek, chaos en oorlog die zijn vader heeft achtergelaten.

3: Klaus
De enige animatiefilm van deze lijst, maar hij staat wel op het podium! Klaus volgt de onhandige Jesper, die een een postkantoor in Smeerensburg opent, een afgelegen dorp in het Noorden. Er is echter een probleem: niemand schrijft er brieven en het lijkt er ook niet op dat dit snel zal gaan veranderen. Jesper heeft maar weinig te doen en de norse bewoners van het dorp maken het er ook niet gezelliger op, maar dan raakt hij bevriend met de speelgoedmaker Klaus. Hun kwaliteiten smelten samen en dit leidt tot het ontstaat van de kerst. Klaus is volgens de nodige Reddit-gebruikers ondergewaardeerd, maar de prachtige animatiefilm wordt elke kerst wel weer flink bekeken.

2: The Old Guard
The Old Guard is een verfilming van de gelijknamige graphic novel van Greg Rucka. Charlize Theron speelt de soldaat Andy die niet ouder wordt en behoorlijk om haar heen kan slaan. Samen met haar team beschermt ze de niet-onsterfelijken. Maar dan wordt hun bestaan onthuld en proberen slechteriken hun krachten te reproduceren. Nieuwkomer Nile wordt ingevlogen om dit een halt toe te roepen. De actieknaller werd sterk onthaald en krijgt dan ook een vervolg.

1: The Trial of the Chicago 7
Regisseur Aaron Sorkin staat met zijn The Trial of the Chicago 7 op de eerste plek. Het verhaal speelt zich af in 1968, wanner de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking verdeelt. Tijdens een anti-oorlog demonstratie in Chicago breken grote rellen uit en worden vele demonstranten gearresteerd. Nadat de rook is opgetrokken, worden zeven betogers door de Amerikaanse staat aangeklaagd voor samenzwering en rebellie. Zijn zij schuldig of is demonstreren tegen de overheid een mensenrecht?

Zijn jullie het eens met deze top 10?

NieuwsFilm

meest populair