Oscarwinnaar geeft Apple TV+ een flinke boost

Oscarwinnaar geeft Apple TV+ een flinke boost

CODA wordt goed bekeken.

Afgelopen weekend won CODA de Oscar voor Beste Film. En dat heeft geleid tot flink wat meer streams op Apple TV+, de plaats waar de film in première ging voor het grote publiek. Het leidt zelfs tot flink wat meer aanmeldingen.

Volgens Variety levert de overwinning onmiddellijk resultaten op voor de streamingdienst, aangezien de abonnementen op Apple TV+ met 25% steeg terwijl het bekijken van de film met meer dan 300% toenam in vergelijking met de week ervoor.

Apple heeft nooit bekendgemaakt hoeveel abonnees het heeft voor zijn service, dus het is niet duidelijk hoe dat zich vertaalt in reële cijfers.

CODA geeft Apple TV+ een flinke boost
Apple biedt een gratis proefperiode van zeven dagen, dus het is de vraag hoeveel van die nieuwe abonnees na die periode bij de service zullen blijven of hoeveel andere content zij zullen verkennen.

Apple kocht de rechten van CODA tijdens het filmfestival Sundance voor $25 miljoen, en is nu de eerste streamingdienst die de Oscar voor Beste film heeft gewonnen.


CODA - een remake van het origineel La Famille Bélier uit 2014, gaat over een dove familie die een visserijbedrijf heeft. De 17 jarige Ruby (Emilia Jones) is het enige horende familielid en helpt haar dove ouders en broer met het bedrijf.

Op de middelbare school sluit ze zich aan bij de koorclub, waar ze zich aangetrokken voelt tot haar duetpartner en een passie voor zingen vindt. Haar koordirigent moedigt haar aan om een ​​muziekschool te overwegen. Ze moet beslissen tussen het helpen van haar familie of het nastreven van haar eigen doelen.

NieuwsFilm

meest populair