Na Joel Coen gaat ook Ethan Coen alleen een (knettergekke) film maken

Joel maakte 'The Tragedy of MacBeth', Ethan gaat voor een 'lesbische roadtrip'-film

Wouter Drummen 4 april 2022 11:19 in Algemeen
De Coen brothers hebben samen al heel wat geweldige films gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan de cult-film The Big Lebowski of de bloedstollende No Country for Old Men. Toch leek het erop dat Ethan iets anders wilde gaan doen, aangezien Joel voor het eerst zelf een film maakte. Nu keert Ethan echter terug als filmmaker, al gaat hij ook, net zoals zijn broer, alleen aan de slag.

Joel Coen wist hoge ogen te gooien met de zwart/wit film The Tragedy of MacBeth. Hoewel de film sterk werd onthaald, vroegen de nodige fans en filmfanaten zich af waarom Ethan Coen niet ook van de partij was. Volgens Joel wilde Ethan zich voorlopig richten op theater, maar nu gaat hij alweer aan de slag met een nieuw project.

Wat te verwachten
Ethan Coen gaat namelijk een lesbische roadtrip-film maken, die gebaseerd zal zijn op een script dat in de jaren 2000 werd geschreven. Het script wordt beschreven als een "actie en seks komedie".

Het verhaal volgt twee vrienden die er behoorlijk op los feesten en besluiten samen een roadtrip van Philadelphia tot Miami te maken. Onderweg komen ze, zoals we dat wel gewend zijn van de Coens, allerlei extravagante figuren en bizarre objecten tegen, zoals o.a. een vreemde senator, een afgehakt hoofd in een doos, een mysterieuze koffer en een knettergekke ex-vriendin.

Alleen
De vraag is natuurlijk hoe het Ethan af zal gaan. Hij heeft natuurlijk wel de nodige ervaring met het maken van komedies, en zo te zien past dit verhaal goed in het straatje van films als The Big Lebowski, Raising Arizona en O Brother, Where Art Thou?. Joel Coen liet zien dat hij het ook perfect afkan zonder zijn broer, dus misschien wil Ethan Coen zich nu ook eens alleen bewijzen.

NieuwsFilm