Recensies 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore': goed genoeg?

Recensies 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore': goed genoeg?

Eerste review geven beeld op derde deel in de reeks.

Vanaf deze week draait Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in de Nederlandse bioscoopzalen en vandaag zijn de eerste recensies online verschenen. Zou het derde deel in de reeks de franchise de juiste impuls kunnen geven?

Na het prima presterende eerste deel uit 2016 verscheen in 2018 The Crimes of Grindelwald. Die film presteerde erg mager, zowel wat betreft de ontvangst als de box office-score. Nu zien we dat The Secrets of Dumbledore ook een (te) mager ontvangst krijgt.

Op het moment van schrijven staat de film van regisseur David Yates een rotten 58 procent na 38 recensies. Het lijkt erop dat de score nog wel iets gaat veranderen, maar duidelijk is dat de eerste recensies een stuk beter hadden gekund.

Fantastic Beasts blijft een voetnoot
"Drie films in de Fantastic Beasts-reeks kunnen de indruk niet van zich afschudden dat het slechts een voetnoot is in vergelijking met Harry Potters coming-of-age saga," schrijft Tim Grierson van Screen International.

"Een duidelijke poging om het schip op koers te krijgen is veranderd in een rampzalig geval van uit koers raken, aangezien de franchise zonder identiteit in het onzinnige verdwaalt, op zoek naar een duurzame nieuwe richting," voegt Charles Bramesco van Polygon toe.

Positieve reacties zijn er zeker!
"De sudderende intensiteit van Mikkelsen voegt een nieuwe bedreigingslaag toe aan het personage, maar suggereert ook een geloofwaardig romantische geschiedenis met Perkamentus," vindt Kevin Maher van het Britse Times.

"Toen voor het eerst werd aangekondigd dat dit een vijfdelige filmreeks zou worden, dacht ik: "Vijf Fantastic Beast-films? Er zou er niet eens één moeten zijn". Nu zou ik graag een FB4 zien," verkondigt Charlotte O'Sullivan van London Evening Standard.

En misschien wel het meest pakkends schrijft Peter Bradshaw van Guardian: "Het is goedaardig entertainment, hoewel het verhaal nog steeds iets gewichtloos en vormloos heeft.



NieuwsFilm

meest populair