'Transformers' was verschrikkelijk: Michael Bay vond het zelf niks

'Transformers' was verschrikkelijk: Michael Bay vond het zelf niks

Hij was erg kritisch.

De Transformers-films van Paramount Pictures waren een boel, maar echt goed kon je ze niet noemen als je keek naar de ontvangst van zowel fans als critici.

Desondanks waren vrijwel alle Transformers-films een succes aan de box office en is het een van die franchises die bijna immuun leek voor de boze reacties van fans en critici. Bijzonder genoeg erkent regisseur Michael Bay in een nieuw interview dat hij de films zelf ook niet al te sterk vindt.

Transformers-ontvangst
Tijdens een recent interview met Screen Rant vertelde Bay: "Ik zal je het vertellen. Als regisseurs hun films pre-screenen, dan testen we ze. Je wil zien hoe het publiek zich voelt, hoe mensen reageren, en hoe het met geluid gaat," begon Bay.

"Je wil echt overgeven. Elke regisseur heeft dat als een groot publiek een film voor het eerst ziet. En je zal zien hoe mensen langzaam weglopen na de test en je wil ze dan vragen dingen opnieuw te kijken. Dus ja, dat is intens. Bij Transformers hadden we twee zalen, met 400 mensen in elke zaal, met 15 minuten verschil ongeveer. De ene zaal bestond uit een groep families en kinderen en ik dacht: 'Okay, domme robotfilm. Oh mijn god. Het is gewoon een kinderfilm. Oh man, wat heb ik gedaan?' Hij scoort goed en was nog niet eens af!"

Maar: "Toen ging ik naar de andere zaal en had ik het geluidsding en keek ik naar iemand in de ruimte, die zei: 'meh'. Dus ik dacht: dit is verschrikkelijk. Ik heb een afgrijselijke film gemaakt. Maar whatever, ook hier was de score geweldig, 94 geloof ik. Echt een spectaculaire score."

Tot grote verbazing van Bay zelf scoren de films dus goed!

NieuwsFilm

meest populair