Grote nieuwe oorlogsfilm krijgt trailer van Netflix

Grote nieuwe oorlogsfilm krijgt trailer van Netflix

Operation Mincemeat krijgt in Nederland eerst een bioscooprelease.

De film Operation Mincemeat wacht al een tijdje op zijn release. De oorlogsfilm beleefde zijn première al tijdens het British Film Festival in Australië in 2021, corona zorgde vervolgens voor oponthoud. Een van de gevolgen was dat Netflix de Noord-Amerikaanse rechten kocht.

In Operation Mincemeat bedenken twee Britse inlichtingenofficieren een bizar plan om de nazi's te misleiden en het verloop van de Tweede Wereldoorlog te veranderen. Het drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De hoofdrollen zijn voor Colin Firth als Ewen Montagu en Matthew Macfadyen als Charles Cholmondeley. Aanvullende rollen komen van Kelly Macdonald als Jean Leslie, Penelope Wilton als Hester Leggett, Johnny Flynn als Ian Fleming en Jason Isaacs als John Godfrey.

Vanaf 19 mei eerst in de bioscoop
Het lijkt erop dat Operation Mincemeat in de States op Netflix verschijnt en in onder meer Nederland een langere tijd in de bioscoop draait en daarna misschien op de streamingdienst debuteert.

De regie kwam van John Madden, bekend van titels als The Best Exotic Marigold Hotel en Shakespeare in Love. Hieronder in ieder geval de trailer.



NieuwsFilm

meest populair