Operation Mincemeat

Operation Mincemeat (2021)

Deception. The Greatest Weapon in War.

Een keurig Engels pakketje kijk-eens-hoe-slim-we-in-de-oorlog-waren.
play

6,4 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
128 Min Verenigde Staten

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan ​​voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

Regie
John Madden
Cast
Colin Firth, Penelope Wilton, Mark Gatiss, Kelly Macdonald, Jason Isaacs, James Fleet, Alex Jennings, Matthew Macfadyen, Simon Russell Beale, Alexander Beyer, Paul Ritter, Johnny Flynn, Hattie Morahan, Mark Bonnar, Rufus Wright, Lorne MacFadyen, Caspar Jennings, Dolly Gadsdon, Ellie Haddington, Ruby Bentall, Michael Bott, Charlotte Hamblin.
Release
05.11.2021
Release NL
19.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: John Madden | Scenario: Michelle Ashford | Cast: Colin Firth (Ewen Montagu), Matthew Macfadyen (Charles Cholmondeley), Kelly Macdonald (Jean Leslie), Penelope Wilton (Hester Leggett), Jason Isaacs (Admiral John Godfrey), Johnny Flynn (Ian Fleming), Mark Gatiss (Ivor Montagu), Simon Russell Beale (Winston Churchill), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2021

De Britten hebben een rijke historie aan spionagefilms. En dan hoef je de cyclus rond 's werelds beroemdste moordenaar met koninklijke vergunning niet eens mee te rekenen. Hitchcock verfilmde John Buchans The 39 Steps, Michael Caine kroop meermaals in de huid van spion Harry Palmer en tal van films en tv-series zijn gebaseerd op werken van John Le Carré. Welke twee dingen hebben al deze films gemeen? Ze zijn niet gebaseerd op ware gebeurtenissen. En toch zijn de premisses minder bizar dan die van Operation Mincemeat - dat wél op feiten is gebaseerd.

Als de vrouw van Ewen Montagu met de kinderen naar de VS is verhuisd, is zijn privéleven ingestort. En dan woont ook nog zijn lanterfantende broer Ivor bij hem in. Wat doet een echte Brit dan? Met zijn stijve bovenlip stelt hij zich in dienst van koningin en vaderland! Helemaal wanneer een Duitse invasie op de loer ligt. Ewen gaat bij een speciale inlichtingencomité, belast met een helse taak: de nazi's overtuigen dat de Britten géén invasie op Sicilië aan het voorbereiden zijn. Want dat zijn ze.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Operation Mincemeat Nieuwsberichten