Alicia Vikander: "Ongemakkelijke naakt- en seksscènes moeten veranderen"

Alicia Vikander: "Ongemakkelijke naakt- en seksscènes moeten veranderen"

De geliefde actrice vindt het lang niet altijd even makkelijk.

Alicia Vikander is al enkele jaren een groot gezicht in Hollywood. De actrice brak door in Ex Machina en wist daarna de ene na de andere rol te bemachtigen. Hoewel ze vandaag de dag dus zeker bij de bekendste actrices hoort, vindt ze het werk niet altijd even makkelijk.

De 33-jarige Zweedse actrice wist onlangs weer een hoofdrol te scoren, namelijk in de thriller Firebrand, een verhaal dat zich afspeelt tijdens het Tudor-tijdperk. Ook werden recentelijk de opnames afgerond van de HBO-serie en remake Irma Vep, waarin ze eveneens te zien zal zijn. Vikander geeft op dit moment dan ook de nodige interviews. Recentelijk liet ze zich uit over haar carrière en de moeilijke momenten.

Lastig
Zo zegt Vikander dat het lang niet altijd even fijn is om intieme scenes op te nemen. De actrice is al in de nodige films naakt opgedoken en heeft eveneens al meerdere seksscènes op moeten nemen, maar het blijft moeilijk. Vikander vindt dan ook dat er meer steun moet zijn voor de acteurs en actrices.

"Het is eigenlijk het enige dat niet geïmproviseerd kan worden" begint de met een Oscar bekroonde actrice. "Een intieme scène vergt veel choreografie en daar moet je je echt aan houden. Ondanks het feit dat ik erg blij ben met mijn lichaam en al de nodige keer naakt te zien was en aan meerdere seksscènes meedeed, vind ik het nog steeds vreselijk om te doen".

Vervelende ervaring
Zo vervolgt de actrice: "Nu denk ik dat ik een 'intimiteitcoach' al goed had kunnen gebruiken aan het begin van mijn carrière. Er zijn namelijk situaties geweest die gewoon niet oké waren. Zo heb ik me wel vaker niet veilig en beschermd gevoeld".

Zonder namen te noemen geeft Vikander een voorbeeld: "Een keer moest ik een intieme scene opnemen, maar deze duren soms behoorlijk lang. Je zit daar dan gewoon een paar uur naakt. Je zou denken dat dan iemand je een kamerjas of een deken geeft, maar dat gebeurt gewoon vaak niet. Dat is gewoon niet goed en daar moet verandering in komen".

Hulp
Toch zien we het vandaag de dag meer en meer gebeuren dat intimiteitscoaches worden ingeschakeld. Het is namelijk niet de eerste keer dat een bekende actrice zich op een soortgelijke manier uitlaat over moeilijke naaktscenes. Sinds #MeToo begon in 2017, worden acteurs ook beter beschermd tijdens intieme scenes, wat volgens Vikander geen overbodige luxe is.

NieuwsFilm

meest populair