'Avengers: Endgame' regisseur legt uit waarom Marvel-films veel humor bevatten

'Avengers: Endgame' regisseur legt uit waarom Marvel-films veel humor bevatten

Regisseur Joe Russo heeft bekendgemaakt waarom de Marvel-films veel humor bevatten, en hoe humor helpt bij het maken van een succesvolle Marvel-film.

Avengers: Endgame regisseur Joe Russo heeft verteld waarom films uit het Marvel Cinematic Universe zoveel humor bevatten. De franchise heeft meer dan 25.6 miljard Amerikaanse dollars opgebracht, waarmee het MCU de succesvolste franchise aller tijden is.

Een van de kenmerkende aspecten uit het Marvel Cinematic Universe is de humor, wat al terug te zien was in de eerste MCU-film Iron Man (2008). De film had geen voltooid script bij de opnames en dus moest regisseur Jon Favreau vertrouwen op de improvisatie vaardigheden van Robert Downey Jr.

Marvel Cinematic Universe
De franchise zou nog vaker gedefinieerd worden door de hoeveelheid humor. Dit kwam onder andere doordat de humor van het script een van de hoogtepunten van de film The Avengers was.

Veel daaropvolgende MCU-films hebben dat proberen te evenaren. Bij elke nieuwe Marvel-film wordt er daarom ook altijd een redelijke hoeveelheid humor verwacht.

Kevin Feige
Regisseur Joe Russo legt uit dat de MCU-films zoveel humor bevatten, omdat dit de reden van Marvel's grote succes is. In een gesprek met Deadline vertelde Russo dat Marvel Studios President Kevin Feige de Marvel-films uittest op hoe goed het publiek van ze geniet.

Zo zou Feige willen dat het publiek een goede tijd heeft met de Marvel-films. Volgens de Marvel Studios President zou de toevoeging van veel humor daarbij helpen.

Joe Russo
Dit is wat regisseur Joe Russo precies zei tegen Deadline: "Nou, Marvels geheime saus is dat Kevin graag heeft dat de films onderhoudend zijn, toch? En onderhoudend houdt meestal humor in, en ik denk dat Kevin erg gesteld is op het testen van films en ik denk dat hij graag in de testscreening zit om de reactie te horen. Dus het publiek lacht, je kunt hun reactie horen. Je kunt begrijpen, 'Oké, om de 2 minuten [krijgen ze] wat plezier uit de film,' en dat is een sterke manier voor hem om te peilen hoe de film zal presteren bij een publiek, toch? Dus ik denk dat humor belangrijk voor hem is."

NieuwsFilm

meest populair