Om deze reden liet Steven Spielberg de regie van 'Indiana Jones 5' schieten

Om deze reden liet Steven Spielberg de regie van 'Indiana Jones 5' schieten

De filmmaker zou het oorspronkelijk wel doen.

Als alles naar wens verloopt dan zien we in 2023 de vijfde film in de Indiana Jones-filmreeks met Harrison Ford. De eerste vier films had filmmaker Steven Spielberg in de regiestoel, maar Indiana Jones 5 zal geregisseerd worden door iemand anders.

Nadat Disney Lucasfilm aankocht in 2012 werd in 2016 bekend dat David Koepp was ingehuurd om het script voor deel vijf te schrijven. Spielberg, die de eerdere films regisseerde, zou weer regisseren en de film moest in 2019 gaan verschijnen.

Door de nodige scriptproblemen kwam Jonathan Kasdan aan boord om het script te schrijven en toen was de releasedatum al een paar keer verplaatst. In 2020 besloot Spielberg de regie over te laten aan James Mangold (Ford v. Ferrari, Logan) die niet veel later officieel werd aangekondigd.

Maar waarom vertrok Spielberg?
De reden daarvoor is eigenlijk vrij kort samen te vatten. Volgens een artikel van Variety uit 2020 wil Spielberg dat een nieuwe generatie zijn perspectief geeft op het verhaal.

Die nieuwe generatie komt ook in de vorm van actrice, schrijver en producent Phoebe Waller-Bridge, bekend van de series Fleabag en Killing Eve. Ander jonger bloed zijn Boyd Holbrook (Logan) en Shaunette Renée Wilson.

Met Spielberg als producent zijn de opnames voor Indy 5 recent afgerond en de verschijningsdatum lijkt nu vast te staan op 30 juni 2023.

NieuwsFilm

meest populair