Eddie Redmayne over Robert Pattinsons bizarre audities en enorme transformatie voor Batman

De met een Oscar bekroonde acteur kon zijn vriend niet terug.

Eddie Redmayne en Robert Pattinson horen vandaag de dag bij de bekendste acteurs. De met een Oscar bekroonde Redmayne is bijvoorbeeld te zien in de Fantastic Beasts-franchise, terwijl Pattinson recentelijk nog hoge ogen wist te gooien als de nieuwe Batman. Redmayne laat zich nu over de film en Pattinson zelf uit.

De twee acteurs hebben een tijdje samen gewoond met andere geliefde acteurs, namelijk Jamie Dornan, Charlie Cox, Andrew Garfield én Tom Sturridge. De groep leefde in Los Angeles tijdens het 'pilot seizoen', wanneer de nodige tv-series en films aan een stuk door worden gefilmd en op zoek gaan naar nieuwe talenten.

Methode
Pattinson was de eerste van de groep die wereldberoemd werd dankzij de Twilight-films, maar ook de rest van de groep werd enige tijd later behoorlijk succesvol. Redmayne kent Pattinson dan ook goed en laat zich nu uit over de carrière van zijn collega en vriend.

Zo vindt Redmayne het bijvoorbeeld niet raar dat Pattinson als eerste doorbrak, aangezien hij een hele andere methode van werken had dan zijn vrienden. Redmayne noemt Pattinons techniek tamelijk uniek: "We bereiden ons allemaal anders voor op een auditie, maar Rob en Tom hadden echt een hele andere manier. Als zij een oefening moesten doen, deden ze echt precies het tegenovergestelde!"

Succes
Dit pakte dus goed uit voor Pattinson, die na Twilight nog in talloze andere succesvolle en sterk onthaalde films was te zien zoals o.a. The Lighthouse, Tenet en The King. The Batman werd eveneens erg goed ontvangen. Redmayne zegt dan ook dat Pattinson behoorlijk hard heeft getraind voor de rol.

Zo vervolgt Redmayne: "Op een dag ging ik naar de sportzaal en ik zag een man met een lange paardenstaart op een afstandje ongelofelijke stunts doen. Hij was echt enorm, waardoor ik er ietwat gênant bijstond. Ik ben maar een mager mannetje en dan zie je daar iemand keihard trainen... Dit is dezelfde sportzaal waar Jason Momoa ook naartoe gaat, dus je ziet wel vaker gespierde bonken daar".

Verassing
"Maar ja, ik ga toch naar binnen en die spierbundel zei 'hoi', ik zei snel 'hoi' terug zonder echt op te kijken en ging van een afstandje toe kijken hoe hij echt de moeilijkste opdrachten deed, terwijl ik in mijn hoekje al moeite heb met een enkele push-up..."

"Na 40 minuten keihard getraind te hebben - nee, grapje, het waren er denk ik maar 10 en toen was ik al kapot - ben ik eigenlijk al klaar. Op het moment dat ik wil vertrekken zegt die spierbundel daar nog eens 'Doei Eddie!' dus ik keek terug en zag dat het Rob was! Hij was echt enorm veranderd, hij was zo stevig en had zelfs een gespierd achterwerk. Ik kon hem echt niet terug!"

NieuwsFilm

meest populair