'Fantastic Beasts 3' levert geen 'Harry Potter'-magie

'Fantastic Beasts 3' levert geen 'Harry Potter'-magie

Box office-start nog te matig.

In de States zal Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore pas volgende week in première gaan, maar in heel wat andere landen trapte het tweede vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) al af op het witte doek.

En die aftrap mag heel bescheiden genoemd worden en eigenlijk ook niet overtuigend genoeg. De film van David Yates verscheen volgens Variety in 22 markten en haalde daar zo'n $58 miljoen op. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald haalde nog zo'n $91 miljoen op na het eerste weekend, maar was in 2018 bij de aftrap in 79 landen te zien.

Er waren vooral hoge scores in Duitsland ($9,4 miljoen), Japan ($8,6 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk ($8,0 miljoen). In China, waar weer flinke Covid-maatregelen gelden, kwam de film tot slechts $10 miljoen.

Aankomende dagen in meer landen
Het goede nieuws is dat de film aankomende dagen in onder meer Frankrijk, Mexico, Italië, Brazilië, Zuid-Korea en dus ook Noord-Amerika in première gaat. Overigens haalden de vorige twee delen zo'n 75 procent van de omzet buiten de States op.

De $200 miljoen kostende Harry Potter-prequelfilm zal toch zeker zo'n $450 - 500 miljoen wereldwijd moeten ophalen om gelijk financieel succesvol genoemd te kunnen worden. Voor WarnerMedia is er het voordeel dat de film ook gaat gelden als een groot uithangbord voor HBO Max.

In Nederland draait The Secrets of Dumbledore al een paar dagen. FT-recensent Arjan Welles gaf de film een mooie 4 sterren.

NieuwsFilm

meest populair