'The Northman'-regisseur over groot drama achter de schermen

'The Northman'-regisseur over groot drama achter de schermen

Robert Eggers ontkent het.

Met een budget waarvan we weten dat het tegen de 70 miljoen dollar bedraagt, is The Northman bijna vijf keer (!) zo duur als Robert Eggers' films The Witch en The Lighthouse gecombineerd.

Zo bezien is het niet heel vreemd dat de filmstudio die het project financierde ook een oogje in het zeil wilde houden. De brute film is een historische wraakthriller die zich heel erg wortelt in de werkelijkheid. Dat betekent dat Eggers dus duidelijk goed gekeken heeft naar de geschiedenis en de gebruiken van de vikingen.

The Northman
Een gerucht dat rond ging, is dat de filmstudio uiteindelijk besloot om het eindproduct uit handen van Eggers te nemen. Dat ontkent de filmregisseur, ook al gaf hij in het verleden wel al eens toe dat mensen met een hoger salaris dan hemzelf, mee keken tijdens de postproductie.

"Ik had nog geen testscreenings gedaan," aldus Eggers tijdens een interview met The Guardian. "Mijn eerste twee films zijn allebei getest voor de marketing, maar ik hoefde niets te veranderen. Dus dit was nieuw en hoewel ik het proces verschrikkelijk vond, leerde ik er wel van. Maar belangrijk is ook dat dit de film is die ik wilde maken. Dit is mijn director's cut."

"Door druk vanuit de studio maakte de film, die ik oorspronkelijk gepitcht had, namelijk de meest onderhoudende Robert Eggers-film die ik maar zou kunnen maken. Zonder hun druk zou ik dat niet gedaan kunnen hebben. Ik vind het moeilijk om een verhaal met een begin, een midden en een einde te maken."

NieuwsFilm

meest populair