Positieve ontwikkeling rond langverwachte 'Ghost of Tsushima'-film

Positieve ontwikkeling rond langverwachte 'Ghost of Tsushima'-film

Ghost of Tsushima vindt een scenarist in Takashi Doscher.

De verfilming van de populaire PlayStation-game Ghost of Tsushima heeft een scenarioschrijver gevonden.

De game Ghost of Tsushima werd in 2020 uitgebracht en binnen drie dagen verkocht Sony maar liefst 2,4 exemplaren. De game werd daarmee de snelst verkopende originele Sony-game in de geschiedenis van PlayStation. De verfilming van Ghost of Tsushima werd in maart 2021 aangekondigd en Chad Stahelski verbond zich eraan als regisseur.

Ghost of Tsushima-film
Ghost of Tsushima speelt zich af in het jaar 1274. Hij draait om een samoerai-krijger, Jin Sakai. Hij is de laatste overgebleven van zijn clan, nadat alle anderen vermoord zijn door het Mongoolse leger.

Jim wordt voor dood achtergelaten en zweert wraak te nemen. Daarom lanceert hij een guerrillaoorlog en rekruteert hij gaandeweg een leger om de Mongolen te verslaan en het Tsushima-eiland te heroveren. Stahelski focust zich naar eigen zeggen momenteel op de details en stelde al eens zijn best te doen een verfilming te willen maken die trouw is aan het verhaal van de game.

Deadline meldt nu dat Takashi Doscher aan Ghost of Tsushima verbonden is als scenarist. Hij neemt die taak op zich en doet dat in samenwerking met producent Peter Kang. Doscher schreef eerder al een sci-fi film.

Wanneer Ghost of Tsushima in de bioscoop moet draaien is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair