Einde verhaal voor de 'Fantastic Beasts'-franchise?

Einde verhaal voor de 'Fantastic Beasts'-franchise?

Warner Bros. wacht nog even af.

Er zijn heel wat dingen misgegaan achter de schermen bij de Fantastic Beasts-franchise. Warner Bros. probeert natuurlijk de Wizarding World zo groot mogelijk te maken, wat niet gek is gezien de lucratieve films die tot nu toe uitgebracht werden.

Maar de release van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is er een die vooraf gegaan werd door allerhande controverses. Denk maar aan de kritiek die schrijfster J.K. Rowling oogstte met haar opmerkingen over transseksuele vrouwen, de daden van Ezra Miller en de rechtszaak die tegen Johnny Depp loopt.

Box office-keuzes
Hoewel Warner Bros. de franchise aankondigde als een vijfdelige filmreeks die de strijd tussen Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald in beeld zou brengen, schijnt de toekomst echt af te hangen van de prestaties van dit derde deel.

Daarmee is dit toch best een hoofdpijndossier aan het worden voor de filmstudio. Jeff Bock, Exhibitor Relations analyst vertelde tegenover Variety: "Dit is hun 'Star Wars'-franchise. Je zou meer mogen verwachten. Het idee was dat dit een kroonjuweel zou zijn, maar dat merken we niet".

Aan de wereldwijde box office te zien valt het tot nu toe ook behoorlijk tegen, want Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore staat pas op 56,9 miljoen dollar. Natuurlijk moeten daar nog landen als de Verenigde Staten bijkomen, maar de tekenen zijn niet zo heel positief.

Uiteindelijk hangt het er naar het schijnt van af of deze film in het groen eindigt of niet.

NieuwsFilm

meest populair