Toch nog meer 'Fast & Furious'-films na het elfde afsluitende deel?

Toch nog meer 'Fast & Furious'-films na het elfde afsluitende deel?

Kleinschaliger, meer racen en misschien wel met hele andere personages.

Het einde is in zicht voor de Fast & Furious-franchise. Hoewel de films nog steeds enorm lucratief zijn en telkens weer nieuwe namen weten aan te trekken (denk bijvoorbeeld o.a. maar aan Jason Momoa en Brie Larson) komen er nog twee delen en dan zit het erop. Maar is het dan ook echt 'over en uit'?

Het laatste deel wordt in tweeën gesplitst, waardoor Fast & Furious 11 het laatste hoofdstuk zal zijn voor Dominic Toretto en zijn familie. Nu zegt Fast & Furious-producent Neal Moritz dat het inderdaad het einde zal zijn van de franchise zoals wij die kennen, maar dat andere, kleinschaligere films wel hoogstwaarschijnlijk gaan volgen.

Reactie
Tijdens een recent interview liet Moritz zich erover uit: "Ik denk dat we in de toekomst wel nog Fast & Furious-films krijgen te zien, maar ik zou het graag weer allemaal iets 'kleiner' maken. Ik denk dat het heel mooi zou zijn als we terug gaan naar de start, hoe het allemaal is begonnen".

De Fast & Furious-franchise staat vandaag de dag inderdaad bekend om al zijn knettergekke stunts en Toretto en co. lijken wel haast superhelden, aangezien ze de meest ongelofelijke dingen doen. Moritz vindt het leuk als hij dit iets op kan schudden: "Ik denk dat het interessant zou zijn om weer iets anders te proberen. Het publiek wil elke keer weer iets nieuws zien, dus terug gaan naar de 'roots' lijkt me wel een gaaf idee!"

Meer racen
De nodige fans vinden het ook allemaal wat té overdreven en ongeloofwaardig worden. In het laatste deel, F9: The Fast Saga, gaan ze zelfs met in een raketauto de ruimte in. Elke nieuwe film wil dan ook verder gaan dan zijn voorganger, maar dat zou na het 11de misschien dan wel eens gedaan kunnen zijn.

Op dit moment wil Moritz zich echter nog niet te veel op de toekomst focussen: "Voorlopig wil ik me gewoon bezig houden met het 'nu' en een geweldige finale leveren. Zodra dat erop zit gaan we eens uitvogelen hoe we verder gaan".

NieuwsFilm

meest populair