Sylvester Stallone zegt dat 'Rocky' vandaag nooit meer gemaakt zou worden

Sylvester Stallone zegt dat 'Rocky' vandaag nooit meer gemaakt zou worden

Sylvester Stallone zegt dat een film als Rocky tegenwoordig nooit meer gemaakt zou worden, ondanks dat Rocky een veelgeprezen klassieker is.

Sylvester Stallone zegt dat zijn carrière lancerende film Rocky vandaag niet meer gemaakt zou worden. De Oscarwinnende film uit 1976 kreeg vijf vervolgen en drie spin-off films, waarvan de laatste (Creed III) nog gemaakt moet worden.

Rocky lanceerde Stallone's carrière, waardoor hij andere grote rollen kon krijgen. Zo speelde Stallone ook de hoofdrol in Rambo franchise.

Jaren 1970
Naast Rocky zijn er veel andere grote films in de jaren 1970 gemaakt, waaronder The Godfather, Jaws en Star Wars. Ondanks dat Rocky tegenwoordig nog steeds geliefd is, behoort tot een tijdperk dat niet meer bestaat.

Het huidige filmlandschap heeft de industrie op grote manieren verandert, wat ook heeft geleid tot veranderingen van hoe we naar films kijken en hoe ze gedistribueerd worden. Stallone mag dan al 75 jaar oud zijn, maar hij begrijpt dit na decennia jaren lang gewerkt te hebben in de industrie, maar al te goed.

Sylvester Stallone
Tijdens een interview met David Rubenstein ging de acteur in op de huidige filmindustrie. Daarbij benoemde Stallone dat films als Rocky en The Godfather vandaag nooit gemaakt zouden worden, door het veranderende filmlandschap.

Stallone benoemde de invloed van nieuwe technologieën op de industrie, waardoor het publiek films makkelijker op mobiele telefoons kan bekijken. Toch kan het argument gemaakt worden dat (films kijken op) mobiele telefoons niets te maken hebben met de kwaliteit van de film, zolang de film boeiend is.

Klassiekers
De veranderende filmindustrie komt al enkele tijd voor in gesprekken met grote namen uit de industrie. Het feit dat Stallone gelooft dat Rocky en The Godfather vandaag niet meer gemaakt zouden worden is ontmoedigend.

Toch worden er op de dag vandaag nog films gemaakt die als (moderne) klassiekers worden beschouwd. Het is dus niet gek om te zeggen dat er tegenwoordig, ondanks de constante veranderingen in de industrie, nog steeds bijzondere films uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair