Warner Bros. Discovery CEO wil naar verluidt meer gebruik gaan maken van Superman

De toekomst van Superman kan in DC Extended Universe films kan er beter uitgaan zien nu Warner Bros. is gefuseerd met Discovery.

Sebastiaan Khouw 15 april 2022 16:09 in Algemeen
Na de fusering van Warner Bros. en Discovery, lijken de nieuwe studiohoofden meer gebruiken te willen maken van Superman in de toekomst van DCEU (DC Extended Universe). Het is bijna tien jaar geleden dat Zack Snyder het DCEU lanceerde met Man of Steel, waarin Henry Cavill Superman speelde.

De film werd een degelijke hit bij box office, maar ontving gemixte reacties van beide fans als recensenten. Het publiek kreeg in 2016 al een vervolg met Batman v Superman: Dawn of Justice, wat opnieuw geregisseerd was door Zack Snyder.

Warner Bros.
De plannen voor het DCEU zijn constant verandert, waardoor de toekomst van Superman in dit universum in een onzekere staat bleef. Warner Bros. heeft nooit echt stappen ondernomen om Man of Steel 2 te maken, ondanks dat Cavill en verschillende regisseurs (waaronder Christopher McQuarrie) interesse hadden om de film te maken.

Het werd ook duidelijk dat Henry Cavill en Warner Bros. van mening verschilde over hun Superman contract, wat terug te zien is in een onofficiële cameo van Cavills Superman in de Shazam film. Warner Bros. leek Superman te willen vervangen in de film The Flash, waar Sasha Calle's Supergirl geïntroduceerd zal worden.

Warner Bros. Discovery
Het lijkt er op dat Supermans tijd in de schaduwen tot een eind kan komen. Warner Bros. is recent gefuseerd met Discovery, waarna er gerapporteerd is dat Discovery een herziening van DC's toekomstige film en televisie uitingen wilt.

Volgens Variety wilt het nieuwe bedrijf prioriteiten stellen bij het gebruiken van herkenbare personages die vergeten zijn. Superman wordt door Warner Bros. Discovery gezien als een van grootste heldhaftige personages die ze hebben, dus willen ze hem terug op het grote scherm brengen.

Superman
Het ziet er naar uit dat dankzij de fusering met Discovery we Superman sneller terug kunnen zien op het grote scherm. Hierbij is het alleen onduidelijk in welke vorm dit zal zijn.

Wellicht dat Cavill terugkeert of dat er een andere bekende acteur wordt gecast in zijn rol. Er bestaat ook een kans dat de superheld een eigen franchise krijgt, net zoals Matt Reeves heeft gedaan met Batman in The Batman.

NieuwsFilm