Deze 6 'Harry Potter'-plotpunten zijn veranderd door 'Fantastic Beasts'

Deze 6 'Harry Potter'-plotpunten zijn veranderd door 'Fantastic Beasts'

Niets blijft hetzelfde.

Het derde deel in Wizarding World spin-off Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore verandert de canon van Harry Potter op een aantal significante manieren. Tegelijk is het natuurlijk nog altijd best een verbetering ten opzichte van de voorganger.

De Fantastic Beasts-films draaien om de strijd tussen Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald. Daarmee zijn het prequels op de Harry Potter-films en spelen ze zich daar dus voor af. Met de nodige problemen.

De dood van Ariana Dumbledore
Een van de veranderingen is de dood van Ariana. Zij was een Obscurial, maar waar de Harry Potter-boeken deden voorkomen dat het een duel tussen Aberforth, Albus en Gellert, waarbij Gellert de Cruciatus-vloek gebruikte op Aberforth en Ariana ingreep waarna ze om het leven kwam, horen we Albus nu vertellen dat Grindelwald slechts toekeek hoe Aberforth en Albus met elkaar vochten. Daardoor is het ineens goed mogelijk dat Albus degene is die haar doodde. En het verklaart waarom Aberforth zo boos is op zijn broer.

Andere geheimen
De geheimen van Albus zijn niet langer de enige geheimen waarnaar verwezen wordt. Aberforth deed het voorkomen in de Harry Potter-boeken dat zijn broer geweldig was in het houden van geheimen. Maar nu blijkt dat Aberforth er een had die veel groter was dat de geheimen van zijn broer; hij droeg namelijk de kennis van zijn geheime zoon met zich mee, Credence - ofwel Aurelius.

Een betere band
De band tussen Albus en Aberforth blijkt veel beter te zijn dan je uit de boeken zou halen. Albus blijkt regelmatig te eten bij zijn broer, waar we eerder juist leken te horen dat de twee helemaal niet zo vaak met elkaar omgingen en dat er enige woede tussen de twee bestaat.

Albus heeft een puur hart
De Qilin buigt voor Albus Dumbledore en concludeert daarmee dat hij het puurste hart van iedereen heeft. Hoewel Albus dat wel heeft, lijkt het er niet op dat hij echt de meest heilige man van de wereld was. Hij had vele geheimen, schrok er niet voor terug om mensen te gebruiken en was bereid alles te doen om Voldemort te verslaan. Puur? Nou, nee.

Het duel tussen Dumbledore en Grindelwald
Nog zoiets dat veranderd wordt, is het duel tussen de twee. We horen eigenlijk alleen dat de twee clashen na jaren in de Wizarding War. Een verhaal dat eigenlijk niet helemaal meer past bij Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. In die film zien we namelijk dat de bloedband tussen de twee verbroken wordt, waardoor ze kunnen vechten. En Albus belooft op Gellert te gaan jagen. Dat is raar, want in de Harry Potter-boeken leerden we dat het duel 'eindelijk' plaatsvond in 1945, na jaren van gebrek aan bemoeienis door Albus. Dat lijkt nu niet echt te kunnen.

De Killing Curse
We hoorden lang dat Avada Kedavra niet geblokkeerd kon worden. En dat de spreuk zijn slachtoffer meteen doodt. Nu is dat anders. We zien hoe de moeder van de Qilin geraakt wordt door twee van de Killing Curses, maar toch nog een tijdje leeft. En de spreuk wordt later in de film tegengehouden als Dumbledore een beschermende spreuk gebruikt. Apart!

NieuwsFilm

meest populair