Huh? Disney kwam bijna met 'The Northman'

Huh? Disney kwam bijna met 'The Northman'

The Northman draait nu in de bioscoop.

Het brute historische epos The Northman van regisseur Robert Eggers scoort goed bij critici en het publiek. Met een budget van 70 miljoen dollar, is The Northman ook meteen een van die in toenemende mate zeldzame R-rated films die een mooie deuk in de box office weet te slaan.

De film zou niet kunnen werken in een PG-13 omgeving. Maar toch blijkt dat DIsney probeerde een soortgelijke film te maken. En dat een kleine twee decennia geleden!

The Northman
Twintig jaar geleden schreef MovieWeb over een op Noorse mythologie geïnspireerd Viking-saga waar Disney aan werkte.

De film werd omschreven als een "high impact actie-avontuur" en klinkt als een bizarre combinatie van The Northman, Pirates of the Caribbean en Thor uit het Marvel Cinematic Universe. Het idee was dat we een Viking-legende zouden volgen die duidelijk zijn beste dagen achter zich gelaten had.

Hij weet zijn crew nog eenmaal te verzamelen om de wereld te redden van een kwaadaardige vijand. In de film zouden we reuzen, zeemonsters, Valkyries en andere mythologische wezens gevolgd hebben in een groots project.

Waarom de The Northman-achtige film van Disney er niet kwam weten we niet. Misschien paste het niet helemaal bij de insteek van Disney?

NieuwsFilm

meest populair