Kijk vanavond 'The Passion of the Christ' op televisie

Kijk vanavond 'The Passion of the Christ' op televisie

Het is Pasen, tijd voor een bekende Christelijke film.

Het is vandaag eerste Paasdag en het is dan helemaal niet verkeerd om stil te staan waarom we deze feestdag hebben. Christenen staan stil bij dat Jezus is gestorven maar ook weer is opgestaan.

De film The Passion of the Christ is zeker niet onomstreden en wordt niet door iedere Christen gewaardeerd. Zo vinden bevindelijk gereformeerden dat het evangelie niet via film verspreid kan worden. Jezus mag namelijk niet worden nagespeeld. Evangelische en orthodoxe protestanten promoten de film weer.

Hoe dan ook is de film van regisseur Mel Gibson veel besproken en werd de best bezochte Christelijke film ooit. Met en budget van $30 miljoen werd er wereldwijd maar liefst $612 miljoen opgehaald.

The Passion of the Christ vanavond op Veronica
De film gaat over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. Verraden door zijn leerling Judas Iskariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem, waar de leiders van de Farizeeën hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

Vanavond om 20.00 start The Passion of the Christ op de zender Veronica. Overigens werkt Gibson ook aan het vervolg Passion of the Christ: Resurrection, dat in februari 2024 in de bioscopen moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair