Lizard- en Sandman-acteurs nooit op set 'Spider-Man: No Way Home'

Lizard- en Sandman-acteurs nooit op set 'Spider-Man: No Way Home'

Rhys Ifans en Thomas Haden Church waren nauwelijks betrokken bij de blockbuster.

Thomas Haden Church en Rhys Ifans, ofwel Sandman en Lizard in Spider-Man: No Way Home, zijn geen moment op de set van de film aanwezig geweest voor fysieke opnames, zo blijkt uit commentaar van een special effects-supervisor van de film.

Door het multiversum-concept dat centraal staat in fase 4 van het MCU, kon No Way Home schurken uit verschillende Spider-films laten opdagen. Zo zagen we uit het universum van Tobey Maguire Doc Ock (Alfred Molina), Sandman en Green Goblin (Willem Dafoe) terugkeren, maar ook Electro (Jamie Foxx) en Lizard (Rhys Ifans) uit het universum van Andrew Garfield.

Church en Ifans speelden hun rollen voor het laatst in respectievelijk 2007 en 2014, maar waren voor de opnames van No Way Home geen moment op de set. Hun stemmen waren echter wel te horen.

Het populaire VFX YouTube-kanaal Corridor Crew sprak onlangs met Kelly Port, VFX-supervisor van Digital Domain over de CGI van No Way Home. En daar kwam de betrokkenheid van Church en Ifans ter sprake:

"We hadden niet echt toegang tot Rhys Ifans of Thomas Haden Church, dus we hebben beelden uit eerdere films moeten gebruiken om te manipuleren. Als je Lizard ziet helen, hebben we bijvoorbeeld niet gebruikte beelden van Rhys Ifans gebruikt en die in de film verwerkt. En dat gebruik van CGI geldt ook voor de transformatie van Thomas Haden Church. En dat was nog een behoorlijke uitdaging qua belichting en dat soort dingen."[/i]

NieuwsFilm

meest populair