The Queen vertelde niemand over haar James Bond-cameo

The Queen vertelde niemand over haar James Bond-cameo

Bij de Olympische Spelen was ze ineens te zien.

Als een agent van Her Majesty's Secret Service, zijn alle wereldreddende praktijken waar James Bond zich de afgelopen jaren mee ingelaten heeft, gericht geweest op de koningin en de natie. Maar het vereiste een paar significante mijlpalen en een 'perfecte storm' voor de monarch om daadwerkelijk naast 007 te zien te zijn. Maar dan ook echt.

2012 was zowel de vijftigste verjaardag van het boek Dr. No waarmee de franchise lanceerde, en het jaar waarin Londen de gaststad van de Olympische Spelen was. De openingsceremonie opende in stijl met een groots opgezette video waarin de iconische spion alias Daniel Craig ook te zien was. En wel naast Queen Elizabeth II, die een kleine cameo had.

Grote verrassing voor iedereen
Het was een grote verrassing voor iedereen, ook voor de familie van de Queen. Tijdens BBC Radio 4's Reunion gaan verschillende mensen in op de tiende verjaardag van de Olympische Spelen van Londen.

Production designer Sam Hunter: "De Queen vertelde haar familie niet dat ze het deed. Dat was zelfs een van haar eisen. Dus je ziet dat ze naar buiten loopt en plaatsneemt, en haar familie zoiets zegt van: 'Ah, nice one'."

Uitvoerend producent Stephen Daldry: "je wil niet al te veel zeggen tegen het Cabinet, omdat je niet weet hoe veilig het was." En dus werd vrijwel iedereen hierbuiten gehouden, zelfs de familie.

NieuwsFilm

meest populair