Regisseur weigerde Anya Taylor-Joy voor een rol in 'The Lighthouse'

Topactrice mocht niet mee doen van Robert Eggers.

Op dit moment draait de film The Northman van regisseur Robert Eggers in de Nederlandse bioscopen. De film wordt erg goed ontvangen en heeft naast de hoofdrol van Alexander Skarsgård ook een rol voor Anya Taylor-Joy.

De actrice was de afgelopen jaren te zien in onder meer Last Night in Soho en de series The Queen's Gambit en Peaky Blinders. Met regisseur Eggers maakte ze zijn succesvolle regiedebuut The VVitch: A New-England Folktale (2015). Dit betekende overigens niet dat ze ook een rol kreeg in zijn tweede film, The Lighthouse.

Anya Taylor-Joy geweigerd als zeemeermin
In gesprek met NME liet de actrice weten dat Eggers haar weigerde. Ze wilde namelijk graag de zeemeermin spelen in The Lighthouse. Eggers vond het geen goed plan.

"Ik sprong erop, want toen hij me voor het eerst belde en zei: 'Hé, ik maak The Lighthouse en er is geen rol voor jou. Er is een zeemeermin...' Ik dacht: 'Ik kan de zeemeermin zijn!' En hij was van, 'Je zou echt niet deze specifieke zeemeermin willen zijn, Anya.' Ik dacht: 'Ik kan ook die zeemeeuw zijn, ik kan gewoon ergens op de achtergrond te zien zijn'," aldus Taylor-Joy.

Gelukkig voor de actrice zag Eggers wil iets voor haar in The Northman. De film werd met een budget van $70 - 90 miljoen gemaakt en haalde in een beperkt aantal markten zo'n $3,4 miljoen op.



NieuwsFilm

meest populair