Pijnlijk nieuws voor 'Harry Potter'-fans

Pijnlijk nieuws voor 'Harry Potter'-fans

Fantastic Beasts 3 scoort niet aan de box office.

De box office-cijfers van het afgelopen weekend zijn eindelijk binnen. Alle ogen zijn natuurlijk gericht op de Wizarding World. Immers ging Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in de Verenigde Staten in première.

De cijfers blijken niet heel goed te zijn. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore haalde in zijn eerste weekend 43 miljoen dollar op. Dat is het laagste bedrag in de franchise tot nu toe, nadat de vorige delen ook al laag eindigden.

Toch een klein succes
Variety meldt dat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore wel helemaal bovenaan de box office lijst is geëindigd dit weekend. Een prima prestatie, aangezien de naweeën van de coronapandemie nog altijd zorgen voor tegenvallende en vaak teleurstellende resultaten aan de internationale box office.

Het bijkomende probleem is dat de recensies voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore niet hebben gezorgd voor aanvullende buzz. Op Rotten Tomatoes scoort de film slechts 48 procent. Bij het publiek gaat het beter, met een score van 84 procent.

De eerste film in de Fantastic Beasts-franchise eindigde nog op 74 miljoen dollar. Het vervolg kwam uit op 62 miljoen dollar in zijn eerste weekend. De eerste film kwam wereldwijd uit op 812 miljoen dollar en de tweede op 654,9 miljoen dollar.

Daarmee is het de vraag wat Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore op lange termijn bij elkaar kan sprokkelen, maar experts gaan uit van een bedrag van boven de 400 miljoen dollar. Daarmee zou de film het prima doen, maar wel het slechtst van alle Wizarding World-films ooit.

NieuwsFilm

meest populair