Lionsgate overweegt Blair Witch Project (opnieuw) een reboot te geven

Lionsgate overweegt Blair Witch Project (opnieuw) een reboot te geven

Lionsgate overweegt een reboot van The Blair Witch Project te maken.

Een reboot van The Blair Witch Project franchise wordt overwogen door Lionsgate. Ongeveer 23 jaar nadat de originele film uitkwam, blijkt het nog steeds moeilijk te zijn om het succes van deze Blair Witch Project film te herhalen.

Dit kan komen door het feit dat toen The Blair Witch Project uitkwam in 1999, het een horrorfilm was die op een nieuwe manier zijn verhaal vertelde. Zo heeft The Blair Witch Project ook geholpen bij het maken van het found-footage horrorgenre.

Blair Witch Project
The Blair Witch Project maakte gebruike van korrelige zwart-wit cameraopnames dat met de hand zijn gefilmd. In combinatie met een meesterlijke marketing campagne, wist de film de mogelijkheden van horror in een nieuwe richting te plaatsen.

De marketing campagne liet de film overkomen als echt gevonden cameraopnames van een groep jonge filmmakers die vermist zouden zijn geraakt bij de Black Hills. Een cryptische website en deze marketing campagne hielpen bij de mond-op-mondreclame, wat zorgde voor meer mensen die enthousiast afwachtten op de release.

Budget
The Blair Witch Project zorgde voor een enorme hoeveelheid intrige, wat bewees dat een groot budget niet nodig was om succes te vinden. Het vervolg kwam uit in 2000 en kreeg de titel Book of Shadows: Blair Witch 2.

Deze tweede Blair Witch film leek alles wat de eerste film een hit maakte overboord te hebben gegooid. Book of Shadows: Blair Witch 2 werd geen succes en stelde een redelijk aantal fans teleur.

Blair Witch
In 2016 kwam er een eerste reboot van de franchise getiteld Blair Witch. Deze reboot zou moeten werken als een vervolg op, en een reboot van de eerste film, waarbij Book of Shadows aan de kant werd geschoven alsof het nooit was gebeurd.

Helaas wekte Blair Witch niet genoeg interesse op bij filmbezoekers, waardoor het duidelijk is geworden dat de franchise op een grote manier moet veranderen als het nog relevant wil blijven. Een reboot van het eerste deel zou kunnen werken, maar als dat niet lukt, is het de vraag of de franchise ooit zijn succes weer zal vinden.

Lionsgate
Volgens een rapport uit The Ankler zou Lionsgate zich klaarmaken om opnieuw leven te gaan wekken in de horror-franchise. Op dit moment heeft Lionsgate nog niets bevestigd of verteld over hun (eventuele) nieuwe Blair Witch film.

Het kan zijn dat Lionsgate het complete concept van de Blair Witch franchise zal willen aanpassen. Dit omdat de vervolgen op The Blair Witch Project tot nu toe niet hebben gewerkt.

NieuwsFilm

meest populair