Dé reden waarom Nicolas Cage nee zei tegen 'Lord of the Rings' én 'The Matrix'

Dé reden waarom Nicolas Cage nee zei tegen 'Lord of the Rings' én 'The Matrix'

De acteur kon in beide geliefde franchises meespelen, maar had iets anders aan zijn hoofd.

Nicolas Cage heeft al in héél wat films meegespeeld. Zo wist hij o.a. hoge ogen te gooien in Lord of War, Face/Off en Leaving Las Vegas. Voor laatstgenoemde won hij zelfs een Oscar. In recente jaren wist de acteur ook indruk te maken met Pig en de recente The Unbearable Weight of Massive Talent maar de carrière van de acteur had nog indrukwekkender kunnen zijn.

Cage werd namelijk gevraagd voor The Lord of the Rings, de meesterlijke trilogie van Peter Jackson. Daar blijft het echter niet bij. De acteur werd ook gecontacteerd voor een andere wereldberoemde trilogie, The Matrix (al bestaan daar nu dag vier films van). Menig acteur kan hier alleen maar van dromen, maar Cage zei tegen beide producties nee!

De reden
Gekkenwerk zou je zeggen, al helemaal nadat de acteur de laatste decennia de reputatie heeft gekregen dat hij zowat elk project accepteert. Toch had hij een goede reden om beide franchises aan zich voorbij te laten gaan.

Cage vond het namelijk 'te lang' en wilde zijn zoontje niet zo lang alleen laten: "Laat ik beginnen door te zeggen dat de echte Nic Cage het belangrijkste vindt om tijd door te brengen met zijn kinderen. Er is geen Nic Cage die eerst voor zijn carrière gaat en pas dan voor zijn familie".

Ver weg
De 58-jarige acteur wilde zijn toen 9-jarige zoontje niet in de steek laten. Zo vervolgt hij: "Ik zei nee tegen 'Lord of the Rings' omdat ik niet drie jaar naar Nieuw Zeeland wilde gaan en ook liet ik 'Matrix' aan me voorbij gaan voor dezelfde reden, omdat ik niet drie jaar in Australië wilde zitten. Ik was thuis nodig, bij en voor mijn zoontje Weston. Dat is en feit en blijft mijn prioriteit".

NieuwsFilm

meest populair