Van 'The Witch' naar 'The Northman' - zo veranderde Anya Taylor-Joy als actrice

Van 'The Witch' naar 'The Northman' - zo veranderde Anya Taylor-Joy als actrice

Regisseur Robert Eggers vertelt hoe hij de actrice heeft zien veranderen.

The Northman regisseur Robert Eggers heeft geuit hoe hij denkt dat Anya Taylor-Joy als actrice is veranderd. Eggers en Taylor-Joy werkte voor het eerst samen aan de regisseurs speelfilmdebuut The Witch.

In deze film speelde Taylor-Joy de hoofdrol, waarvoor ze lof ontving van beide recensenten en filmliefhebbers. Eggers en de actrice herenigden voor de regisseurs nieuwste film The Northman, waarbij Taylor-Joy een tovenares speelt.

The Northman
The Northman is een avontuurlijke actiefilm over vikingen, waarbij acteur Alexander Skarsgård de hoofdrol speelt van de Viking prins Amleth. Skarsgårds personage Amelth is op een zoektocht naar wraak, waarbij hij de moord van zijn vader wil wreken.

De film is nu al te zien in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 22 april 2022 zal The Northman ook te zien zijn in de Verenigde Staten.

Robert Eggers
In een recent interview met The Hollywood Reporter heeft Eggers zijn gedachten geuit over hoe Taylor-Joy als actrice is veranderd. Hierbij vergelijkt de regisseur zijn ervaringen van het samenwerken aan The Witch met dat van The Northman.

Dit is wat de regisseur over Taylor-Joy zei: "Ze was geweldig toen ze 18 was, ze is geweldig nu. We zijn allebei beter geworden in ons vak. Ik denk dat ze het meest veranderd is doordat haar professionaliteit op de set een inspiratie is voor iedereen die met haar werkt. Ik weet dat dat saai is, maar het is cool, vooral als ze op blote voeten in een aardappelzak in de modder staat met horizontale regen, en ze heeft een goede instelling. Dat is nuttig voor iedereen."

Anya Taylor-Joy
De actrice had eerder al verteld dat ze blij was om mee te werken aan een gruwelijke film als The Northman. Haar ervaring was voornamelijk plezierig, maar de actrice beschreef wel dat het filmen onder buitengewone omstandigheden niet altijd makkelijk is.

Toch heeft ze nooit geklaagd, omdat ze ook de moeilijkere momenten, zoals het zwemmen door ijskoud water, als een ervaring ziet. Daarnaast neemt ze de ervaring mee als een voorbereiding voor haar opkomende rol in de Mad Max: Fury Road spin-off film Furiosa.

NieuwsFilm

meest populair