Regisseur vindt deze film met Tom Cruise de grootste mislukking uit zijn leven

Regisseur vindt deze film met Tom Cruise de grootste mislukking uit zijn leven

Het moest de start zijn van het Dark Universe.

Alweer vijf jaar geleden verscheen de film The Mummy in de wereldwijde bioscoopzalen. Nadat Dracula Untold (2014) het Dark Universe niet wist af te trappen moest Tom Cruise dat doen. Het lukte niet, ondanks dat de film financieel het toch redelijk aardig deed.

The Mummy werd geregisseerd door Alex Kurtzman en geschreven door onder meer David Koepp en Christopher McQuarrie. De ontvangst was uiteindelijk zeer teleurstellend. In gesprek met The Playlist keek Kurtzman terug op de film.

"Ik heb de neiging om het standpunt te onderschrijven dat je niets leert van je successen, en je alles leert van je mislukkingen," deelde Kurtzman met The Playlist. "En dat was waarschijnlijk de grootste mislukking van mijn leven, zowel persoonlijk als professioneel."

Slecht geregisseerd, weet ook Kurtzman
"Er zijn ongeveer een miljoen dingen waar ik spijt van heb, maar het heeft me ook zoveel geschonken dat onuitsprekelijk mooi is. Ik werd pas regisseur toen ik die film maakte, en het was niet omdat het goed geregisseerd was - het was omdat het dat niet was," aldus de eerlijke Kurtzman.

Hij voegde eraan toe: "Ik ben erg dankbaar voor de kans om die fouten te mogen maken, omdat het me een sterker persoon heeft gemaakt en het heeft me ook gevormd naar een duidelijkere filmmaker."

Na The Mummy regisseerde Kurtzman, voornamelijk producent, geen enkele film meer. Wel zat hij in de regiestoel voor een aflevering van Star Trek: Discovery en enkele afleveringen van de nieuwe serie The Man Who Fell to Earth.



NieuwsFilm

meest populair