'Fantastic Beasts 3' maakt een vrije val aan de box office

'Fantastic Beasts 3' maakt een vrije val aan de box office

Alleen maar slecht nieuws?

Het ziet er niet zo heel goed uit voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. De film blijkt aan de box office enorm ingeleverd te hebben afgelopen weekend.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore bracht op zijn tweede vrijdag aan de Amerikaanse bioscoop 4,1 miljoen dollar op. Dat is 79 procent minder dan wat we vorige week zagen (20 miljoen dollar) en de film is daarmee op weg naar een tweede weekend van 13,5 miljoen dollar en een tiendaags totaal van 66,6 miljoen dollar.

Niet eens het slechtste
Die 68 procent die ingeleverd werd is nog niet het slechtste voor de franchise. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 leverde 83 procent in op zijn tweede vrijdag en 72 procent in zijn tweede weekend in juli 2011.

Maar, en dat is geen onbelangrijk verschil, die film had een recordbrekende openingsdag van 92 miljoen dollar en een openingsweekend van 169 miljoen dollar. De film leverde aan de Amerikaanse box office 381 miljoen dollar op en 1,34 miljard dollar wereldwijd. Daarmee was het toentertijd de derde best verdienende film ooit.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore lijkt eerder op ongeveer 90 tot 95 miljoen dollar uit te komen in de Verenigde Staten, wat eigenlijk te weinig is voor dit soort film.

De vraag rijst daarmee hoe het Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore zal vergaan straks. De kans is aanwezig dat Warner Bros. het over een andere boeg moet gooien en de franchise nieuw leven inbrengt met andere films of series en dat het verhaal van de strijd tussen Dumbledore en Grindelwald daarmee te vroeg eindigt.

NieuwsFilm

meest populair