Pixar creëerde een virtuele IMAX-camera voor 'Lightyear'

Pixar creëerde een virtuele IMAX-camera voor 'Lightyear'

Over twee maanden zien we hoe dit uitpakt.

Over een kleine twee maanden verschijnt Lightyear in de Nederlandse bioscoopzalen. De potentiële monsterhit is een spin-off van de bekende Toy Story-films. We maken namelijk kennis met de echte Buzz Lightyear. Het blijkt dat Pixar behoorlijk innovatief bezig is geweest voor de animatiefilm.

"Enkele andere technische uitdagingen voor Lightyear die ik snel zal noemen, zijn het bouwen van Pixars eerste IMAX-pijplijn voor de productie van de film," aldus Yen die ook werkte aan films als Coco en The Incredibles.

"We hebben een virtuele IMAX-camera gemaakt met een beeldverhouding van 1,43 en een pijplijn ontwikkeld waarmee we tegelijkertijd de film voor IMAX kunnen opnemen en vervolgens bijsnijden voor ons standaard 2.39-formaat," voegde ze toe.

Pixars Lightyear is potentiële monsterhit
Lightyear gaat over het oorsprongsverhaal van de originele Buzz Lightyear, het personage dat de actiefiguur in de Toy Story-films inspireerde. Buzz - met de stem van Chris Evans - maakt in het verhaal zijn eerste testvlucht voor Star Command, maar in plaats daarvan reist hij 62 jaar de toekomst in en moet nu een manier vinden om naar huis terug te keren.

Vanaf 15 juni zie je Lightyear in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair