Scenarioschrijver 'Doctor Strange 2' keek Sam Raimi's Spider-Man films ter voorbereiding

Scenarioschrijver 'Doctor Strange 2' keek Sam Raimi's Spider-Man films ter voorbereiding

De scenarioschrijver wilde beter bekend raken met de regiestijl van Sam Raimi.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness scenarioschrijver Michael Waldron keek Sam Raimi's Spider-Man trilogie om zo de regisseurs stijl te kunnen toevoegen aan zijn scenario. Sam Raimi maakte een naam voor zichzelf in de jaren 1980 en 1990 met zijn films uit The Evil Dead-franchise.

Wat de regisseur nog bekender maakte was zijn Spider-Man trilogie, waarin acteur Tobey Maguire de hoofdrol in speelde. Het eerste deel van de trilogie kwam uit in 2002, het tweede deel in 2004 en het derde (en bovendien laatste) deel in 2007.

Doctor Strange
Raimi maakt zijn langverwachte terugkeer naar het genre van superhelden films met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dit is het vervolg op de eerste Doctor Strange-film uit 2016.

Scott Derrickson regisseerde het eerste deel, en was oorspronkelijk ook als regisseur verbonden aan het vervolg. Uiteindelijk verliet de regisseur het project vanwege artistieke meningsverschillen over de film.

Marvel's eerste horrorfilm
Voor en nadat Derrickson het project verliet, was het altijd het doel om van Doctor Strange in the Multiverse of Madness[/ii] een horrorfilm te maken. Eerder maakte Kevin Feige bekend dat [i]Doctor Strange 2 boven alles een echte Sam Raimi-film is, die fans van The Evil Dead-franchise blij zal maken.

Het klinkt alsof Sam Raimi dus de artistieke vrijheid heeft gekregen om deze tweede Doctor Strange-film met zijn regievisie te maken. Uit een recent interview blijkt dat scenarioschrijver Michael Waldron heeft geholpen om van Doctor Strange in the Multiverse of Madness een echte Sam Raimi-film te maken.

Michael Waldron
In een recent interview praatte Waldon over zijn voorbereidingen voor het schrijven van de tweede Doctor Strange-film. De scenarioschrijver wilde Raimi's regie keuzes en visuele stijl beter begrijpen, dus keek hij op regelmatige basis de originele Spider-Man trilogie.

Dit is wat Waldron zei: "Ik probeerde zijn sterke punten te identificeren, de dingen waarin hij echt uitblinkt, en uit te werken hoe ik daar naartoe kon schrijven, op dezelfde manier als je een acteur zou doen." Waldron schreef eerder ook het scenario van de Disney+-serie Loki, dus ervaring met het schrijven van een superhelden multiversum heeft hij zeker.

Multiverse of Madness
Waldon heeft in detail gepraat over hoe Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Loki op elkaar inspelen, waarbij de schrijver benoemde dat er ook een gevaar zit aan het vergroten van de omvang van een film universum.

Het lijkt er daarom op alsof Waldron met zijn scenario een spiegel voor de acties van de hoofdpersonages wil houden. Daarnaast kan er dus zeker gezegd worden dat hij heeft geholpen om van Doctor Strange in the Multiverse of Madness een echte Sam Raimi-film te maken.

NieuwsFilm

meest populair