Het is officieel! Disney komt terug met handgetekende animatiefilms

Het is officieel! Disney komt terug met handgetekende animatiefilms

Animator Eric Goldberg beschrijft dat het bedrijf gaat terugkeren naar handgetekende content.

Eric Goldberg leverde details over hoe Disney begint terug te keren naar het produceren van handgetekende 2D content. Goldberg is een van Walt Disney Animation Studios' beroemdste animators.

Als hoofdanimator was hij verantwoordelijk voor de geest uit Aladdin, Phil uit Hercules, Louis de alligator uit De prinses en de kikker, en Konijn uit Winnie de Pooh. Daarnaast was hij een van de regisseurs van Pocahontas, en was hij verantwoordelijk voor het regisseren van twee segmenten uit Fantasia 2000.

Eric Goldberg
Daarnaast heeft Goldberg ook gewerkt als supervisor voor bepaalde elementen van andere Disney films, waaronder de animatie van Tiana's fantasie uit De prinses en de kikker. De animator won enkele Annie Awards voor de ontwerpen van zijn karakters.

Goldberg is daarnaast te zien de opkomende Disney+-serie Sketchbook. In deze documentaireserie worden zijn stijl van animeren en zijn persoonlijke reis met Walt Disney Animation Studios geïllustreerd.

Disney's succes
Disney's vroege films als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Pinocchio en Bambi zorgden voor een toenemende vraag naar (Disney) animatiefilms. Tientallen jaren daarna begon het bedrijf te merken dat de populariteit van animatiefilms begon te verdwijnen.

Met de film De Kleine Zeemeermin begon Disney met zijn Renaissance. In deze Disney Renaissance wist de studio interesse terug te brengen naar 2D en handgetekende animatiefilms.

3D animatie
De opkomst van 3D animatie en Pixar Studios zorgde opnieuw voor het afnemen van enthousiasme naar handgetekende animatiefilms. Winnie de Pooh uit 2011 is Disney's recentste handgetekende animatie speelfilm, en omdat de film financieel een teleurstelling was, zijn er daarna geen nieuwe handgetekende animatie speelfilms meer geproduceerd.

Echter heeft Goldberg bevestigd dat Disney zijn focus gaat verplaatsen naar het medium waar ze ooit mee zijn begonnen. Tijdens een recent interview met IndieWire besprak Goldberg dat het bedrijf bezig is om "een nieuwe generatie op te leiden" voor het maken van 2D en handgetekende animatiefilms.

2D animatie
In het interview zei Goldberg als eerst het volgende: "Ik heb lang campagne gevoerd om mensen op te leiden in handgetekende [animatie], en naarmate de CG films populairder werden, werd dat idee steeds minder belangrijk voor de studio. Maar nu hebben we een sfeer en een groep mensen die erkennen dat dat deel uitmaakt van de erfenis hier, en om inhoud te hebben die handgetekende animatie vereist is absoluut geweldig." Daarna ging de animator verder met: "Gelukkig hebben we hier mensen die beide kunnen, maar om een nieuwe generatie op te leiden is iets geweldigs en ik denk dat dit perfect bij [ons] past."

Goldberg bevestigde daarnaast dat de plannen voor toekomstige handgetekende films en televisieseries niet alleen bestaan uit origineel werk, maar ook uit content over bekende personages en werelden. Daarnaast benoemde hij ook dat er films en televisieseries zullen uitkomen waar origineel werk gemixt wordt met bekende werelden van het Disney-rijk.

NieuwsFilm

meest populair