Heeft 'Fantastic Beasts 3' de franchise gered of toch niet?

Heeft 'Fantastic Beasts 3' de franchise gered of toch niet?

We kijken naar de cijfers.

Er hangt veel af van de prestaties van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore aan de wereldwijde box office, om tot een succes bestempeld te kunnen worden. Pas als dat zo is, kan er gekeken worden naar eventuele vervolgfilms.

Nu Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore enige weken in de bioscoop draait, kunnen we kijken hoe groot de kans is dat de film een succes wordt dat een peperduur vervolg rechtvaardigt. Waar de eerste Fantastic Beasts-film goed bleek voor 814 miljoen dollar aan de wereldwijde box office, eindigde vervolg The Crimes of Grindelwald op een historisch dieptepunt voor de Wizarding World-franchise van 655 miljoen dollar.

Geen groot succes
Dat had deels te maken met het gevoel van fans dat de film een soort twee uur durende opzet voor drie aanvullende films leek te zijn. De nieuwe film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore zou dus veel goed moeten doen om niet te voelen als een soortgelijk uitstel van executie.

Achter de schermen ging er echter veel mis, waardoor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore niet echt een groot succes leek te zullen worden. Nou, helaas is dat ook niet het geval.

Momenteel heeft Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore 280 miljoen dollar wereldwijd opgeleverd, waarvan 67,1 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Dat is een dieptepunt voor de franchise, want hoe het er nu naar uitziet komt de film niet boven de 100 miljoen dollar in de VS, als eerste film in de geschiedenis van de franchise.

Er zit bovendien nog maar 1 grote markt aan te komen en dat zijn de Verenigde Arabische Emiraten. Maar vervolgens lijkt er weinig heel groots meer te gaan gebeuren, waardoor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore volgens schattingen hooguit op 400 miljoen dollar wereldwijd uit zal komen.

Met een budget van 200 miljoen dollar, is de kans daarmee groot dat Warner Bros. het niet ziet als een prestatie die groot genoeg is om nog een vervolg te rechtvaardigen. Wellicht dat The Secrets of Dumbledore daarom aanvoelt als een film die ook als afsluiter van de franchise kan dienen?

Tegelijk weten we ook dat Warner Bros. grote plannen heeft voor de hele Wizarding World-franchise. Wellicht dat een wat goedkoper vervolg gemaakt kan worden?

NieuwsFilm

meest populair