Nintendo-broertjes Mario en Luigi lopen flinke vertraging op

Nintendo-broertjes Mario en Luigi lopen flinke vertraging op

De nieuwe film rondom Nintendo's beroemde duo gaat de kerst dit jaar niet halen.

Slecht nieuws voor Nintendo-liefhebbers: de nieuwe animatiefilm rondom de broertjes Mario en Luigi, oftewel de Super Mario Bros., heeft vertraging opgelopen. De release zou tot voor kort dit jaar rond de kerst zijn, maar nu blijkt dat dit toch niet haalbaar is.

In plaats van een bioscooprelease op 21 december 2022, kan men wereldwijd nu pas vanaf 28 april 2023 van de twee loodgieters en hun avonturen genieten. Bijna vier maanden vertraging dus, en het is niet duidelijk wat de reden is. Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met de releasedatum van Avatar 2 halverwege december?

De lat ligt laag
Dit wordt pas de tweede grote speelfilm rondom de Mario-broertjes. In 1993 verscheen de live-action film Super Mario Bros., met Bob Hoskins als Mario, John Leguizamo als Luigi en Dennis Hopper als Bowser. We kunnen rustig zeggen dat dit een totale flop was.

De nieuwe Super Mario-film is een samenwerking tussen Nintendo en Illumination Studios, de studio achter de Minions-franchise en The Secret Life of Pets. De stemmencast bestaat uit o.a. Chris Pratt (Mario), Charlie Day (Luigi), Anya Taylor-Joy (Peach), Jack Black (Bowser), Seth Rogen (Donkey Kong), Keegan-Michael Key (Toad) en Fred Armisen (Cranky Kong).

Het scenario staat op naam van Matt Fogel en de regie wordt verzorgd door Aaron Horvath en Michael Jelenic, die eerder werkten aan Teen Titans Go. We gaan over een jaar zien hoe ze het ervan af gebracht hebben.

NieuwsFilm

meest populair