'Terminator Salvation' had oorspronkelijk een héél donker en luguber einde

'Terminator Salvation' had oorspronkelijk een héél donker en luguber einde

De regisseur laat zich erover uit.

In 2009 kregen we de Terminator film genaamd Salvation voorgeschoteld, maar helaas werd deze niet al te best onthaald. Toch denkt de regisseur dat de film héél wat beter had kunnen zijn, aangezien de film oorspronkelijk een veel ander einde zou hebben.

Terminator Salvation pikte de draad op na Terminator 3: Rise of the Machines. Salvation was dan ook de eerste in de reeks die zich daadwerkelijk afspeelde in een dystopische toekomst, waarin de mensen het opnemen tegen Skynet en diens machines.

Cast
Hoewel de film een erg mooie cast had (met hoofdrollen voor Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Bryce Dallas Howard en Helena Bonham Carter) deed de film het niet geweldig. Het hielp natuurlijk niet dat Bale flink tekeer ging tegen een crew-lid, er was ook wat gerommel met het script.

De film had normaal gesproken een ander en erg duister einde. Oorspronkelijk zou Bale's John Connor op het einde om het leven komen, maar 'the resistance' zou zijn DNA inplanteren en zijn huid over het lichaam van de hybride Terminator/mens Marcus (Worthington) zetten, om toch 'in leven' te kunnen blijven.

Marcus zou echter slecht zijn en zich tegen de resistance keren, dat terwijl hij eruit ziet als de iconische John Connor, die het nieuwe gezicht wordt van Skynet. Bale noemde deze versie van het script "fantastisch", maar het is dus iets heel anders geworden.

De reden
Uiteindelijk kwam het er toch niet van, aangezien dit script online werd gezet en de nodige fans het idee maar niks vonden. Het script werd dan ook aangepast en wat we kregen te zien is dat Marcus zijn hart doneert aan John Connor om hem te redden.

Tijden een recent interview laat de regisseur van de film, McG (Joseph McGinty Nicol) weten dat hij toch graag zou zijn gegaan voor het duistere einde: "Als ik het voor het zeggen had dan was het dat einde geweest. Ik denk dat fans daar uiteindelijk echt van hadden kunnen genieten".

"Technisch gezien zag het er ook geweldig uit en je kan niet met een betere acteur werken dan Christian Bale. Sam was geweldig in die scene maar ook Helena Bonham Carter en Bryce Dallas Howard. Ik heb echt geprobeerd om een goede film te maken. Ik wilde echt trouw blijven aan Terminator. Ik kan alleen zeggen dat ik het echt heb geprobeerd..."

Flop
Dit is McG uiteindelijk niet gelukt, want de film wist niet te overtuigen en was voornamelijk een grote flop aan de box-office. De blockbuster had namelijk een budget van 200 miljoen dollar maar bracht maar 125 miljoen dollar op. Het kwam dan ook niet van een vervolg.

Wel volgden twee reboots, genaamd Terminator: Genisys en Terminator: Dark Fate, maar beide films deden het niet veel beter...

NieuwsFilm

meest populair