The Joker is nog geen Joker in 'The Batman'

The Joker is nog geen Joker in 'The Batman'

Barry Keoghan speelt de schurk.

The Batman-regisseur Matt Reeves heeft een wat opmerkelijke onthulling over Barry Keoghan in de nieuwe DC-film.

Keoghan debuteert helemaal aan het einde van The Batman als de Joker. Althans, dat dachten we. Het lijkt er nu op dat hij toch geen Joker speelt. Niet zoals we dachten in elk geval.

Cameo in The Batman
The Batman verkent een conflict op meerdere fronten tussen Batman, The Riddler, The Penguin en Catwoman. En aan het einde worden de grondvesten voor The Joker gelegd. In de bioscoopversie zie je hem heel kort als gevangene in Arkham, in een cel die een muur deelt met die van The Riddler. Aan het eind ontwikkelen de twee een vriendschap die uiteindelijk verkend zal worden in meer films.

Maar volgens Reeves is dit nog niet de Joker zoals je die je kan voorstellen.

"Wat ik eigenlijk wilde doen, is proberen een nieuwe Year 2 Gotham-versie te lanceren, waarin al die personages die we zo goed kennen in Gotham al bestaan. Hier hebben we een versie van dit personage, dat nog niet de Joker is, maar wel de Joker zal worden. En ik wilde dat Batman een ervaring met hem had, die hem in Arkham had geplaatst. Dus in dat eerste jaar is iets gebeurd en daardoor hebben ze nog altijd een connectie. Ik wilde deze versie van dit personage helemaal baseren op de oorspronkelijke Bob Kane Bill Finger-inspiratie, een Conrad Veidt in de stomme film The Man Who Laugh."

NieuwsFilm

meest populair