Gruwelijke fantheorie over Entwives in de 'Lord of the Rings'-franchise

Lord of the Rings heeft gruwelijke details.

Jim Pedd 22 mei 2022 15:27 in Featured
Binnen The Lord of the Rings en andere verhalen rond Midden-Aarde, is de macht van Sauron en de corrumperende invloed die daaruit voortkomen legendarisch. Verschillende wezens begonnen goed, maar eindigden slecht.

Een fantheorie rond de The Lord of the Rings-franchise betreft de Ents, en dan specifiek de vrouwelijke leden van hun soort, die ook wel bekend staan als de Entwives. De fantheorie maakt van hen de meest dodelijke krijgers van Sauron.

The Lord of the Rings
J.R.R. Tolkien liet bewust een paar dingen vaag rond zijn The Lord of the Rings. De Ents kregen een achtergrondverhaal, waaruit bleek dat de Entwives tegelijk met hun mannelijke tegenhangers geboren werden.

Maar tijdens de Tweede Era, zouden ze vertrokken zijn en verhuisd zijn naar de Brown Lands. Daardoor waren ze kwetsbaar voor een aanval van Sauron, toen die Midden-Aarde probeerde te veroveren.

Tolkien schreef zelf dat het mysterie niet opgelost zou moeten worden en de Entwives vermoedelijk uitgeroeid werden in hun tuinen tijdens de opmars naar de Last Alliance tegen Sauron. Die gebeurtenissen zien we zich dus mogelijk voltrekken in de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Een fantheorie maakt een nog tragischer lot deelgenoot van de Entwives. Wat nou als zij niet gedood werden, maar dat de overblijfselen van hun soort door Sauron gecorrumpeerd werden op eenzelfde manier als de elfen door Sauron gecorrumpeerd werden tot Orcs? En de mensenkoningen veranderden in Ringwraiths?

Het gruwelijke lot zou kunnen zijn dat moderne trollen de Entwives zijn, gemaakt door Sauron. Wie weet kan dat wel echt zo zijn, want in een van de boeken zegt Treebeard dat de "trollen bedrog zijn, gemaakt door de vijand in het duister als manier om de Ents belachelijk te maken, zoals ORcs dat waren voor Elven."

NieuwsFilm