Sony Pictures viert 20 jaar Spider-Man films met gave trailer

Sony Pictures viert 20 jaar Spider-Man films met gave trailer

Tobey Maguire, Andrew Garfield, Tom Holland en Shameik Moore.

Vandaag is het tijd voor de tweede Doctor Strange-film sinds 2016. Het bekende Marvel-personage was ook al veel te zien in de vele Marvel-films. Zijn collega Peter Parker alias Spider-Man doet al flink wat langer mee.

De eerste moderne Spider-Man film verscheen in 2002 en was gelijk een doorslaand succes. Er verschenen daarna nog twee films met acteur Tobey Maguire. Nadat Spider-Man 4 niet doorging, kwam er een reboot met Andrew Garfield. Deze Amazing Spider-Man kwam tot slechts twee eigen films.

Bovenstaande twee Spider-Mannen zagen we recent uiteraard in Spider-Man: No Way Home, de derde solofilm met Tom Holland als de titelheld.

En we moeten natuurlijk niet vergeten dat Spider-Man ook te zien was in de Oscarwinnende animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse uit 2018. In 2023 en 2024 verschijnen daarop vervolgfilms, met Shameik Moore als Miles Morales / Spider-Man.

Video: Celebrating 20 Years of SPIDER-MAN at the Movies
"Het is twintig jaar geleden dat Spider-Man voor het eerst op het grote scherm verscheen. Welke herinneringen heb je aan de eerste keer dat je de film zag? #Spidey20th," valt er te lezen op het YouTube-kanaal van Sony Pictures Entertainment bij onderstaande video.

Hieronder zie je een terugblik op vooral de eerste Spider-Man uit 2002 van regisseur Sam Raimi. De film haalde destijds maar liefst $821 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's en brak toen meerdere box office-records.



NieuwsFilm

meest populair