John Wick-regisseur heeft grote plannen: "10 films zou fantastisch zijn!"

De eerste drie films werden sterk onthaald, dus dan nog maar eens een extra zeven erachteraan?

Wouter Drummen 5 mei 2022 13:06 in Algemeen
Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de nieuwe John Wick-film. Er wordt momenteel gewerkt aan het vierde deel, maar als het aan regisseur Chad Stahelski ligt, krijgen we zo'n 10(!) films te zien!

In het eerste deel werd de voormalige huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) teruggetrokken in de criminele onderwereld wanneer een groep Russische gangsters zijn puppy om het leven brengt. Wick is uit op wraak maar dit zet een reeks evenementen op gang die maar niet stoppen. Maar als het aan Stahelski ligt gaat het nog wel even door.

Succes
De franchise is dan ook een groot succes. De John Wick-films werden warm onthaald en voornamelijk geprezen om de keiharde actie, die sterk in beeld wordt gebracht. Op het CinemaCon liet Stahelski dan ook weten nog lang niet klaar te zijn.

Zo zegt hij: "Op dit moment is pas net de finish in zicht, dus we proberen eerst tot daar te komen. Wanneer we dat punt bereiken, is het natuurlijk altijd mogelijk om het 'John Wick'-universum uit te breiden. 10 John Wick-films zou echt fantastisch zijn!"

Pauze
Na het vierde deel wil de regisseur het misschien wel eventjes was rustiger aan doen: "Het is goed om een 'John Wick'-film te maken en om dan even iets anders te doen, om zo te leren en te experimenteren met andere projecten. Het zou dus goed kunnen dat ik hierna een pauze neem".

Of er uiteindelijk echt 10 John Wick-films komen is nog maar de vraag, maar het universum heeft natuurlijk ook nog tal van andere mogelijkheden. Zo komt er bijvoorbeeld ook de spin-off series uit, genaamd The Continental en de film Ballerina, waarin Ana de Armas de hoofdrol speelt. Eerst zullen we maar eens even moeten wachten op John Wick 4, die over iets minder dan een jaar te zien zal zijn!

NieuwsFilm