Martin Freeman over het maken van 'Black Panther 2' zonder Chadwick Boseman

Een vreemde ervaring.

Wouter Drummen 6 mei 2022 12:22 in Algemeen
Chadwick Boseman was een van de grote gezichten in het MCU. De acteur was te zien als Black Panther en dook ook op in verschillende Avengers-films, maar helaas overleed de acteur in 2020 aan darmkanker. Martin Freeman, die in Black Panther 2 te zien is, zegt dat het heel anders is zonder Boseman.

Freeman, o.a. bekend van de geliefde serie Sherlock en The Hobbit, speelt Everett Ross in het MCU. De acteur was voor de eerste keer te zien in Captain America: Civil War en speelde ook een rol in Black Panther. Hij kende Boseman dus goed.

Vervolg
In het vervolg, genaamd Black Panther: Wakanda Forever, zal Freeman opnieuw te zien zijn, maar hij vindt het behoorlijk lastig dat Boseman er niet meer is. Zo zegt de acteur: "Het is vreemd. Je werkt aan deze film met tientallen mensen en toch valt het je op dat één persoon ontbreekt en voor een gigantische leegte zorgt".

"Ik heb gigantisch veel respect voor regisseur Ryan Coogler en alle anderen. Iedereen heeft keihard gewerkt om er iets moois van te maken en het was een leuk project. Ik kruip graag in de huid van Everett Ross, het is een interessant personage en we hebben een mooi verhaal in elkaar gezet".

Maar toch...
Toch vond Freeman het ook een lastige ervaring: "Hoewel ik er toch op een bepaalde manier van heb genoten, bleef het vreemd dat Chadwick er niet was. Daar kon niemand omheen. Het leven houdt echter niet op. Je moet door, maar het blijft lastig..."

"Er zijn echter nog genoeg verhalen te vertellen in de 'Black Panther'-wereld. Er zijn veel interessante personages en ik denk dat we een sterke film hebben gemaakt. Ik heb het volste vertrouwen in Ryan en denk dat hij heel erg goed met deze lastige situatie omging".

NieuwsFilm