Het geheim dat Obi-Wan Kenobi moest houden maakt zijn verhaal nog tragischer

Het geheim dat Obi-Wan Kenobi moest houden maakt zijn verhaal nog tragischer

De geliefde Jedi wist dat Anakin en Padmé getrouwd waren, maar hield het voor zich.

Elke Star Wars liefhebber weet dat de relatie tussen Anakin en Padmé behoorlijk belangrijk is voor de hele Star Wars-geschiedenis. Ondanks het feit dat de twee hun relatie lang geheim proberen te houden, komt Obi-Wan hier eigenlijk al meteen achter.

Obi-Wan Kenobi wordt op het einde van The Clone Wars gezien als een van de beroemdste levende Jedi, maar hij was niet de juiste Jedi om Anakin te trainen. Hij had echter niet veel keuze, aangezien Qui-Gon om het leven kwam tijdens zijn gevecht tegen Darth Maul en Obi-Wan voor Anakin moest zorgen.

Relatie
Toch kan Obi-Wan nooit volledig de leegte vullen die Qui-Gon achterliet. Anakin had een vaderfiguur nodig en dat was Qui-Gon. Hoewel Anakin een goede band krijgt met Obi-Wan en hem ziet als een broer, houdt Anakin zijn relatie en huwelijk met Padmé geheim. Nu blijkt dat Obi-Wan er altijd al vanaf wist.

In het nieuwe Star Wars-boek van Mike Chen, genaamd Brotherhood, dat zich kort na de Clone Wars afspeelt wanneer Anakin net is gepromoveerd tot Jedi Knight, trouwt hij in het geheim met Padmé, maar hier komt Obi-Wan dus meteen achter.

Boek
Anakin en Padmé dachten dat niemand ervan af wist, maar Obi-Wan weet het dus wel, alleen besluit hij het voor zich te houden. Hoewel Obi-Wan dus weet dat Anakin tegen de Jedi-regels ingaat door te trouwen, staat hij het toe, aangezien hij zichzelf herkent in Anakin.

Obi-Wan was als Padawan verliefd op de hertogin Satine en hij was bereid om de Jedi-order voor haar te verlaten, maar ze gingen uit elkaar en Obi-Wan bleef hier altijd spijt van hebben. Obi-Wan wilde dat Anakin het leven zou hebben dat hij nooit had gehad en besluit daarom het voor zich te houden.

Tragisch
Hoewel dit een mooie actie is van Obi-Wan, voegt het wel wederom een tragische kant toe aan hun verhaal. Obi-Wan is namelijk zo gehecht aan zijn leerling, dat hij het liefdesleven van Anakin vóór de Jedi regels laat gaan. Helaas mocht dit niet deren en keert Anakin zich nog tegen Obi-Wan, die enkel en alleen het beste voorhad met zijn beste vriend.

NieuwsFilm

meest populair